logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 07 Travanj 2022 10:58

Pčelice i Pužići u suradnji s Udrugom Mocira usvajali neke nove (stare) vještine

Napisao/la Mladenka Frankić
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Pčelice i Pužići u suradnji s Udrugom Mocira usvajali neke nove (stare) vještine Napisala: Mladenka Frankić / Foto: Magdalena Mahić

Odgojne skupine Pčelice i Pužići DV „Pahuljica“ sudjelovale su na radionicama koje su za njih organizirali članovi Udruge Mocira - Sonja, Kate, Ankica i Franjo. Radionice su se održale u bajkovitom okruženju vrta SALVIA ARBAE, u srcu netaknute prirode, u Barbatu i nastavak su već održanih radionica suhozidne gradnje i sijanja održanih 26. i 27. ožujka.

 

Djeca su imala priliku izrađivati sjemene bombice, sijati raznovrsno bilje, izrađivati razglednice i vjenčiće s aromatičnim i ljekovitim biljem, izrađivati šulčiće od tijesta te se iskušati u izgradnji manjih suhozida. Radionice su našim najmlađim otočanima otvorile novi put ka upoznavanju dijela kulturne i prirodne baštine otoka Raba. Djeca su domaćinima uručila znak zahvale, tulipan i leptir, koji su sami izradili u svojim vrtićkim skupinama uz želju da im dugo krase njihov vrt.

 

Suradnja s Udrugom Mocira bila je logičan slijed nakon što su djeca u svojim skupinama proučavala aromatično bilje, njegovu upotrebu u svakodnevnom životu i iskušala se u sadnji biljaka. Tijekom radionica djeca su dodatno proširila svoja postojeća znanja te stekla neke nove vještine.

 

Još jednom se zahvaljujemo Udruzi Mocira što se uvijek rado odaziva na sve pozive iz vrtića i što s nama nesebično dijele svoja znanja i iskustva!

Pročitano 1127 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1