Home Vijesti „Krvavi Uskrs“ – Zavjetno hodočašće od Raba do Plitvica članova UHDDR Grada Raba

„Krvavi Uskrs“ – Zavjetno hodočašće od Raba do Plitvica članova UHDDR Grada Raba

0
„Krvavi Uskrs“ – Zavjetno hodočašće od Raba do Plitvica članova UHDDR Grada Raba

Foto: RabDanas

Nakon ranojutarnjeg postrojavanja na rapskoj rivi ispred Braniteljskog doma, rapski će se dragovoljci s otoka otisnuti trajektom u 5,45 sati. U Otočcu će, skupa sa svojim prijateljima, položiti vijence uz središnji spomenik poginulim braniteljima Otočca.

Kako doznajemo od predsjednika rapske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Kruna Bega, braniteljima bi se u hodočašću trebli pridružiti ratni zapovjednik 113. brigade Hrvatske vojske pukovnik Davor Peitel kao i natporučnik Božo Bižanović, predsjednik županijske organizacije UDDRH-a Ličko-senjske županije.

Rab danas oglas

Uslijedit će pješačenje od Žute Lokve do Zalužnice, paljenje svijeće i polaganje vijenaca za senjske branitelje poginule u oslobodilačkoj akciji Oluja. Put se nastavlja prema Borju odakle će zajednički pješačiti do mjesta pogibije Josipa Jovića na Plitvicama.

I ovoga puta rapski će dragovolci biti dijelom protokola službenog obilježavanja sjećanja na Uskrs 31. ožujka 1991., a doznajemo da će počast polaganjem vijenca prvom poginulom branitelju, svojem kolegi redarstveniku Josipu Joviću, iskazati i predstavnici Udruge umirovljenika MUP-a Rab.

U povratku na Rab, zastat će u selu Vučići pokraj Perušića, kako bi položili vijenac na mjestu pogibje rapskog heroja Krešimira Čatića, stradalog u oslobodilačkoj akciji Oluja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime