logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 18:17

Dvojac LUX2 - Lucija Miš i Stella Lucija Mušćo viceprvakinje državnog takmičenja iz statistike!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

U moru dobrih vijesti koje zapljuskuju naš otok Rab, bilo da se radi o sportskim uspjesima, umjetničkim dostignućima, danas nas je “zapljusnula” još jedna lijepa vijest. Naše dvije Lucije, jedna kamporska - Lucija Miš i jedna loparska - Stella Lucija Mušćo, pod kodnim imenom LUX2, braneći boje svoje Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke, na nedavnom su takmičenju iz statistike između više od 1000 učenika iz cijele Hrvatske, osvojile drugo mjesto te samim time i nagrade Državnog zavoda za statistiku.

 

Video sadržaj

 Video na temu Environment & Statistics u trajanju od 2 minute na engleskom jeziku

 

Ovim uspjehom ostvarile su i izravan upis na neke fakultete, a kao viceprvakinje iz predmetnog natjecanja izborile su sudjelovanje na nedavno održanom Europskom rangu natjecanja u Madridu, i to u konkurenciji 66 ekipa iz 19 zemalja diljem Europe. Naše su Lucije za tu priliku morale pripremiti video na temu Environment & Statistics u trajanju od 2 minute na engleskom jeziku, kojeg vam donosimo unutar ove objave, te PDF dokument (na engleskom jeziku). Video je tehnički obradio učenik Val Pulić iz 3.c razreda, glas je „posudila“ učenica Matea Cico iz 4. b razreda, a zahvale na susretljivosti i suradnji idu i prema obijema Turističkim zajednicama, kao i komunalnim društvima na otoku Rabu.

 

Naše su Lucije iz 4. b razreda, sa svojom mentoricom Dolores Guštin, kroz ovaj projekt statistički obradile i dostojno prezentirale svoj rodni otok, no europska konkurencija je bila jaka, a njima je već samo sudjelovanje u istom donijelo neka nova znanja i iskustvo.

 

Zaključujemo da statistički gledano, kao otok u cijelini stojimo jako dobro. Čvrstog smo uvjerenja da ćemo vas uskoro “zapljusnuti” s nekom novom dobrom viješću!

 

# Lucija Miš i # Stella Lucija Mušćo, sretno u daljnjem obrazovanju.

 

Pročitano 1645 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1