Home Vijesti Raspjevana Petrova u Supetarskoj Dragi

Raspjevana Petrova u Supetarskoj Dragi

0
Raspjevana Petrova u Supetarskoj Dragi

Foto: Napisala i snimila:: Ruža Kaštelan

 

Tako je Supetarska Draga bila 29. lipnja u svečarskom ozračju slaveći svoga patrona, nebeskog zaštitnika sv. Petra. Već na jutarnjoj sv. misi, koju su suslavili, uz upravitelja župe sv. Petra, apostola, vlč. Sašu Malovića, dekan mons. Mladen Mrakovčić, nekadašnji župnik župe Petar Kordić, i ostali svećenici otoka, srdačno je pozdravljen svećenik vlč. Ivan Plješa, koji je slavio šezdeset godina svećeništva. Došao je u svoje rodno mjesto kako bi s mještanima i braćom svećenicima proslavio svoj blagdan. Godine 1970. otišao je van domovine u hrvatsku katoličku misiju Kalsruhe i Ettlingen, u Njemačku, a gđa Lela Vidas u svojem pozdravu u ime župe između ostalog je rekla: “Svećeničkim posvećenjem i ređenjem Gospodin vas je pozvao i dao vam milost da kroz sve ove godine budete učitelj evanđeoskih kreposti, velikog bogatstva koje je stavio za svakog čovjeka u vaše ruke. Hvala što ste cijeli svoj život posvetili tome i bili spremni na žrtvu i odricanje radi kraljevstva nebeskog i spasenja duša…“

Rab danas oglas

 

Nakon večernje svete mise koju je predslavio don Robert Zubović, dekan creskog dekanata, svoje su pjesme, mještanima i onima koji su došli iz svih župa otoka, poklonili članovi rapskih klapa. Bile su to pjesme koje su željele dirnuti sva srca, onako nježno i jako, logično i emotivno, veselo i ozbiljno, tužno, a opet radosno, pjesme iz kojih je žuborio izvor života, zračila radost prošlosti nama u sadašnjosti, koje su polijetale poput ptica na nebo.

 

Rapske klape: Užanca (ž), Sozal (ž), Krijanca (m), Rab (m) i Eufemija (m), otpjevale su svaka po dvije skladbe sa svojih repertoara, a na kraju su, okupljene u zajednički klapski zbor, izvele pjesme koje su s njima razdragano pjevali i svi prisutni.

 

Vlč. Saša Malović zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji, posebno članovima SRK Tunera, te klapama koje su posve jednostavno poklonile svoje pjesme, ali u tome se sastoji ono veliko i tajanstveno, zajedno u molitvi, ali i u zabavi.


Predsjednik SRK Tunera, gosp. Ivan Šimac, podijelio je Zahvalnice umjetničkom voditelju gosp. Miljenku Vidasu Keryu, te svakoj od klapa čiji su članovi nesebično darovali svoje vrijeme i ljubav kroz pjesmu nebeskom zaštitniku ovoga mjesta, svetom Petru, te svima onima koji su došli s raznih strana otoka, jer ljubav razumije onu tajnu da se darujući drugima ljubav, i mi sami obogaćujemo.


Nakon odslušanih pjesama, posluženi su domaći uradci članova udruge, te se još dugo družilo. A svatko je na svoj vlastiti način pozvan da nađe središte svoga srca, svoga životnog puta, jer: „Petra i njegove drugove bijaše svladao san. Kada se probudiše, vidješe ga u sjaju.“ I Bog nam neprestano šalje glasnike koji svjedoče, ljude koje je na poseban način obdario milošću kako bi nas mogli ohrabriti na našim putovanjima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime