Home Vijesti Bez gradova-prijatelja Fjera ne bi bila ono što je danas

Bez gradova-prijatelja Fjera ne bi bila ono što je danas

0
Bez gradova-prijatelja Fjera ne bi bila ono što je danas

Foto: Foto: Hrvoje Hodak & Irena Ivić

 

Mali znak pažnje i način zahvale za sav uloženi trud svakako je prijem gradonačelnika za sudionike radionica prijateljskih nam gradova i njihove delegacije, koji su postali neizostavan dio manifestacije i bez čijeg sudjelovanja Fjera ne bi bila ono što danas jest. Ona na neki način dodatno povezuje i produbljuje postojeće prijateljske veze.

Rab danas oglas

 

Kostimirani kolege

Nakon što su predstavnici organizatora prijatelje iz San Marina, atraktivne zastavničare, zbog njihovog ranojutarnjeg odlaska pozdravili već na kraju prve fjerske večeri i zahvalili im na sudjelovanju kojim iz godine u godinu podižu kvalitetu Fjere, jučer su u Maloj vijećnici Grada Raba primljeni predstavnici radionica Sežane i Kočevja te četveročlana delegacija Grada Koenigsbrunna. Prijatelji iz Slovenije nisu krili svoje oduševljenje nakon prve fjerske večeri, baš kao ni delegacija iz Njemačke predvođena gradonačelnikom Franzom Feiglom koji je tijekom čitave večeri bio u ulozi srednjovjekovnog viteza te je i na taj način, zajedno s ostalim kostimiranim kolegama, pokazao originalnost po pitanju uključivanja u manifestaciju.

 

Prijem kod gradonačelnika Grgurića

 

Pored gradonačelnika, prijemu su od strane domaćina nazočili direktorica TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga Luka Perčinić. Nakon srdačnog pozdrava dobrodošlice gradonačelnik im se u ime organizatora zahvalilo na dugogodišnjem uključivanju u našu najveću i najpoznatiju manifestaciju, i općenito na trudu i posvećenosti održavanju dobrih prijateljskih odnosa koji su zaista prerasli okvire formalnog prijateljstva kako među gradovima, tako i među njihovim stanovništvom.

– „Neopisivo je zadovoljstvo biti domaćinom manifestacije koja 21 godinu, bez stanke i unatoč pandemiji, čuva i njeguje svoju povijest i tradiciju na jedan poseban, teatralan, ali istovremeno autentičan način, prije svega zahvaljujući ljubavi i volonterizmu svih sudionika. Doprinos koji čitavoj ovoj srednjovjekovnoj priči daju prijateljski nam gradovi San Marino, Koenigsbrunn, Sežana i Kočevje je neprocjenjiv, a zajedništvo svih sudionika omogućuje potpun doživljaj ovog prvog i najvećeg srednjovjekovnog festivala u Hrvatskoj ovjenčanog nagradom za turistički događaj godine. Naša je želja omogućiti cijenjenim prijateljima iz susjednih gradova i općina, kao i visokim uzvanicima te brojnim turistima posebno iskustvo koje će ponijeti sa sobom kao najljepši i najtrajniji suvenir i podsjetnik na naš grad i otok. Jučerašnje more oduševljenih ljudi jedini je pravi pokazatelj kvalitete Rabske fjere i najbolja moguća nagrada za sav uloženi trud“, rekao je gradonačelnik Grgurić.

 

Iskustva iz Đakova

Druženje se nastavilo u večernjim satima na trenutno najpoželjnijoj lokaciji – povijesnoj gradskoj jezgri koja je već od 21 sat ponovno uronila u srednjovjekovnu čaroliju.

 

 Direktorice TZ gradova Đakova i Raba – Marija Burek i Ivana Matušan

 

Na “Otok sreće” stigla je i delegacija Grada Đakova kako bi prisustvovala Rabskoj fjeri s ciljem razmjene vrijednih iskustava u organizaciji dvije top manifestacije u Hrvatskoj – Đakovačkih vezova i Rabske fjere. Naime, kroz suradnju dviju direktorica Turističkih zajednica, rapske i đakovačke, Ivane Matušan i Marije Burek, na ovogodišnju je Rabsku fjeru sa svojom kovačkom radionicom stigao i gospodin Franjo Vinković iz Đakova, koji je u znak zahvalnosti za gostoprimstvo, organizatorima Rabske fjere poklonio prekrasan kovani štit s logotipom ove manifestacije.

 

 Kovani štit s logotipom RF kojeg je gospodin Franjo Vinković iz Đakova poklonio ortganizatorima Rabske fjere

 

Prijatelji iz San Marina u rodnom gradu svojega sveca zaštitnika

Prije odlaska na put, predsjednik Federazione Balestrieri Sammarinesi, gospodin Stefano Ugolini je kazao:

– „Uvijek nam je čast sudjelovati na Fjeri i rado se odazovemo pozivu. Za nas je ovo posebna prilika da posjetimo rodni grad našeg sveca zaštitnika, svetog Marina, koji je upravo od tu krenuo u svoj novi život. Na svakom nastupu dajemo sve od sebe i tako ćemo nastaviti.“

 

Generacijski angažman na Rabskoj fjeri

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime