Home Vijesti Rapski vatrogasci u suradnji s ostalim žurnim službama i građanima uspješno privode srpanj kraju

Rapski vatrogasci u suradnji s ostalim žurnim službama i građanima uspješno privode srpanj kraju

0
Rapski vatrogasci u suradnji s ostalim žurnim službama i građanima uspješno privode srpanj kraju

Foto: Foto: Hrvoje Hodak, Nikola Gušćić i Nikloa Pijaža Mikelić

 

I premda naši vatrogasci ističu kako ovaj povećani broj intervencija nije ništa neuobičajeno za ljetni period, spomenut ćemo da su samo tijekom prethodna dva dana triput osiguravali hitne medicinske letove na heliodromu, da su u petak 29. srpnja s dva vozila i 5 vatrogasaca, na dojavu o padu motoriziranog paraglajdera kod Rta Kašteline, u suradnji s djelatnicima hitne medicinske službe, spašavali pilota koji je zatim prevezen helikopterom do Rijeke, i koji je srećom prošao tek s lomom noge. U subotu 30. srpnja, u jutarnjim satima, točnije u 9:50h zaprimljena je dojava o požaru trafostanice u Barbatu, kojeg su vatrogasci DVD-a Rab najprije uspješno ugasili, a onda su oko 12 sati, obavili i nužno ispumpavanje vode iz trafostanice nakon gašenja. Subota je završila, ranije spomenutom noćnom intervencijom gašenja požara u podrumu kuće u Supetarskoj Dragi, za kojeg je dojava pristigla u 22,48h.

Rab danas oglas

 

 

Riječ je o broju intervencija koji je vatrogascima DVD-a Rab uobičajen kad se radi o ljetnom razdoblju i višestruko povećanom broju ljudi koji boravi na otoku. Slično je bilo i prethodnih dana u srpnju i lipnju, kazao nam je Milivoj Ličina, zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Rab i Područne vatrogasne zajednice otoka Raba, te je dodao:

– „Za to smo spremni, sukladno predviđanjima smo se ekipirali i organizirali rad službe kroz dežurstva. Isto tako, ovo je ljeto izuzetno sušno pa opetovano pozivamo sve građane na dodatan oprez te da bilo koji dim ili vatru prijave vatrogascima ne misleći da je to već netko ranije učinio.”

 

Rapski vatrogasci sve intervencije vrše u suradnji s ostalim žurnim službama otoka Raba (hitna medicinska pomoć i policija), a ta je komunikacija, kazao nam je Ličina, vrhunska.

– “Također, ranije, tijekom ove požarne sezone svjedočili smo kako i naši građani imaju razvijenu visoku razinu protupožarne kulture i sami se uključuju u gašenje požara do dolaska vatrogasaca na čemu se još jednom mogu samo zahvaliti svima. Upravo je zadaća svih nas, ne samo vatrogasaca, da ovaj otok ostane Felix Arba” – poručio je Ličina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime