logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 27 Studeni 2022 06:52

Posdada "Rapske plovidbe" spasila početak "Najljepšeg otočnog adventa"!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)
Posdada "Rapske plovidbe" spasila početak "Najljepšeg otočnog adventa"! Foto: Hrvoje Hodak

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi i olujnoj buri koja je od prijepodnevnih subotnjih sati zaustavila plovidbu na trajektnoj liniji Mišnjak – Stinica, Rabljanke i Rabljani ispunili su okićen Trg Municipium Arba i zadržali pozitivan stav, te su, u nadi da će njihova "Rapska plovidba" pronaći načina da na Rab dovede sve one koji su strpljivo čekali u Stinici, na kraju s veseljem dočekali članove klape Cambi.

 

I baš kao što je u svojem kraćem obraćanju prisutnima na trgu rekao gradonačelnik Nikola Grgurić, kapetan Vladimir Dumić i posada trajekta "Rapske plovidbe", po ne znamo koji puta, imali su hrabrosti donijeti odluku i pravovremeno probiti podvelebitsku buru,omogućivši tako planirani početak adventa u Rabu.

- Sretan sam i zadovoljan, grad je predivan, sve je napravljeno onako kako smo zamislili, a eto niti ovo vrijeme nije nas omelo da započnemo najljepšu adventsku priču na otoku. I kao što doliči "Najljepšem otočnom adventu", s nama su večeras oni najbolji, članovi klape Cambi i to zahvaljujući našoj čvrstoj vezi i rapskom mostu s kopnom sazdanom od ljudstva i trajekata "Rapske plovidbe".

Grgurić je zahvalio svima koji su sudjelovali u kreiranju raznovrsnog paketa doživljaja pred sam kraj kalendarske godine, i izmamio od prisutnih veliki aplauz za sve njih, baš kao i za posadu "Rapske plovidbe" predvođenu kapetanom Dumićem.

 

Programom je s adventske pozornice moderirala glasnogovornica Grada Raba Irena Ivić, koja je skupa s akterima pretprograma, izvrsnim mladim saksofonistima, polaznicima Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka – područni odjel Rab, Mari Španjol i Maroju Pičuljanu, koje je za klavirom pratila prof. Julija Dumić, započela odbrojavanje do dugo iščekivanog paljenja lampica na gradskom božićnom drvcu. Upaljene lampice uz rasprskavajuće svijetleće fontane, označile su početak još jednog „Najljepšeg otočnog adventa“, onog u gradu Rabi, a koncert koji je uslijedio bio je samo šlag na tortu na kraju jednog tipičnog burnog dana na otoku.

 

Iz bogatog programa rapskog adventa, Ivić je izdvojila čari klizališta, blagdansku ugostiteljsku ponudu i božićni sajam, čarobno ukrašeni grad od PC Mali Palit do parka Dorke, predstave za djecu, gastro show, novogodišnju pivsku utrku, kao i hokejašku utakmicu domaćih snaga, žive jaslice, kulturno umjetničke programe, božićno-novogodišnji vlakić, te po prvi puta božićnu konjičku priredbu. Iz glazbenog programa Ivić je posebno najavila koncert novogodišnjeg dočeka uz Maju Šuput.

Pročitano 2707 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1