Home Vijesti Učenici izložili više od 100 izrađenih kućica za ptice

Učenici izložili više od 100 izrađenih kućica za ptice

0
Učenici izložili više od 100 izrađenih kućica za ptice

Foto: Foto: Ivica Hodak

U povodu skorašnjeg Dana planeta zemlja (22. travnja), uz prigodni program, izložili su više od stotinu maštovito izrađenih kućica za ptice.

Izrađene kućice rezultat su projekta u kojem su uz učenike svoj doprinos dali i njihovi roditelji, a sve s ciljem jačanja svijesti o važnosti razvijanja skladnijeg suživota čovjeka i prirode.

Rab danas oglas

Učenike i njihovu nastavnicu Jasnu Vidas Vidović pozdravili su: ravnateljica Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, Anamari Šarin, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić te gospođa Barbara Marelić u ime Pučkog otvorenog učilišta.

Čestitavši im na izloženim radovima ravnateljica Šarin je spomenula da je ovo ujedno svojevrsni lijep i simboličan način opraštanja s nastavnicom Jasnom Vidas Vidović, vjerujući da će ona, kada to zatreba, suradnju sa školom i učenicima nastaviti i u svojim umirovljeničkim danima.

Osim što su vaše kućice još jedan vid uljepšavanja našeg otoka, one bi trebale inspirirati i naše brojne ljubitelje i uzgajivače ptica, na koji ih način ubuduće još bolje zaštiti, rekao je između ostalog gradonačelnik Nikola Grgurić.

Gospođa Marelić, u ime Pučkog otvorenog učilišta, kazala je kako se ova izložba izvrsno uklopila u program ovogodišnjeg Festivala znanosti čija je tema Znanost i umjetnost, jer su učenici proučavali ptice i ovo je njihov pokušaj da ih se zaštiti, a ujedno su se kroz izradu kućica umjetnički izražavali jer su kućice zaista prava mala umjetnička djela.

Prije službenog otvaranja izložbe odabrani žiri obišao je i pogledao sve izložene kućice za ptice i po svojem sudu odabrao 10 “najkućica”. Namjerno je izostavljeno rangiranje od prvog do desetog mjesta, jer sve su to jednako lijepi i vrijedni radovi, a autori su učenici: Nada Pećarina, Iva Matušan, Nika Blagdan, Adrijan Murtić, Mateo Vidas, Anđelina Peran, Lara Španjol Pandelo, Marija Fafanđel, Dorijan Fafanđel i Petra Faflja.

lzložba će biti otvorena do 24. travnja 2016.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime