Home Vijesti Na području Grada Raba „Zelena čistka“ provedena u Barbatu, Banjolu, Mundanijama i Kamporu

Na području Grada Raba „Zelena čistka“ provedena u Barbatu, Banjolu, Mundanijama i Kamporu

0
Na području Grada Raba „Zelena čistka“ provedena u Barbatu, Banjolu, Mundanijama i Kamporu

Foto: Foto: I. Balen

Cilj s kojim su se na rapskim punktovima danas okupili ekološki osvješteni volonteri bio je da se u jednom danu pokušaju ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada kojeg je moguće naći posvuda po otoku. U tom nastojanju tridestorici volontera „Zelene čistke“ u Barbatu, isto tolikom broju Mundanijaca, pedesetorici Banjolaca i tridesetorici mještana Kampora od pomoći su bili djelatnici rapskih komunalnih trvrtki „Vrela“ i „Dundova“ sa svojom mehanizacijom.

{gallery}Zelena cistka{/gallery}

Rab danas oglas

Jedan od koordinatora ove eko akcije na Rabu, zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin, rekao nam je da su sudionici akcije u Barbatu čistili predio Vodenče i uređivali prostor oko poznatog izvorišta pitke vode „Ošit“.

Banjolci su čistili plaže, lokalne putove, prostore oko Područne škole i župne crkve s posebnim naglaskom na čišćenje okoliša pored dva izvorišta „Mančilićeve“ i „Baronićeve vode” (preostala dva izvorišta pitke vode u Banjolu, koja su ranije uređena, su „Snuga“ i „Ribarićeva voda“).

U Mundanijama se uređivao i čistio prostor kod Područne škole i Doma, a čistili su se i lokalni putovi. Drugi koordinator rapske “Zelene čistke” bio je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Matko Krstačić.

I Kamporci su uz uređenje lokalnih putova posebni akcent stavili na čišćenje svoje plaže „Mel“.

Zbog loše vremenske prognoze, mještani Grada Raba te mjesta Palita i Supetarske Drage ovu su eko akciju prolongirali za prvu polovicu svibnja.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime