Home Vijesti Fotografije Gorana Novotnyja sa susreta mladih Krčke biskupije na otoku Rabu

Fotografije Gorana Novotnyja sa susreta mladih Krčke biskupije na otoku Rabu

0
Fotografije Gorana Novotnyja sa susreta mladih Krčke biskupije na otoku Rabu

Foto: Foto: Goran Novotny

Nakon jutarnjeg okupljanja pred sportskom dovoranom u Rabu, gdje je za mlade bio priređen doček, svim sudionicima susreta podijeljene su majice s ”logom” susreta JA „LAIKAM“ ISUSA, uz malu okrijepu. Prvi dio programa započeo je u 11 sati i trajao do 14 sati, točnije do ručka, nakon kojega je uslijedilo vrijeme za druženje.

U 16.15 iz gradskog parka krenula je procesija sa Križem mladih, a u 16.45 sati u rapskoj župnoj crkvi održano je pokorničko bogoslužje te Sveta ispovijed za vrijeme koje je bilo Euharistijsko klanjanje.

Rab danas oglas

U 18 sati u župnoj crkvi u Rabu, rapskoj ex katedrali, služena je Sveta misa koju je predvoditi biskup Ivica Petenjak.

U 19.30 u sportskoj dvorani započelo je slavljenje mladih iz “Doma molitve” (Sl. Brod). Slavljenje je bilo prožeto spontanom molitvom i svjedočanstvima mladih o njihovom životu prije i nakon susreta s Kristom.

U 22 sata obitelji koje su mladima osigurale noćenje došle su po njih su će ih odvezli svojim kućama.

U Nedjelju, 24.03. u 08.15 ispred župne crkve sv. Lucije u Banjolu okupili su se mladih biskupije koji su po prvi puta sudjelovali u procesiji prilikom svetkovine Križi. Iz Banjola su se u procesijskoj povorci uputitili prema rapskoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina spojivši se po putu u dugu povorku s vjernicima svih župa na otoku Rabu.

Biskup Ivica Petenjak na završetku misnog slavlja u rapskoj ex katedrali, povodom svetkovine Križi, svima je zahvalio i čestitao na održavanju vjerničkog osvjedočenja za Isusa Krista zavjetnim hodočašćem za Križem. Zahvalama se na osobit način obratio mladim dionicima slavlja, kako iz Krčke biskupije tako i mladima iz Slavonskog Broda koji su glazbom animirali i svjedočili vjeru. Neka to svjedočanstvo bude ohrabrenje svima drugima da ustraju na putu Isusovom. Posebno je zahvalio vlč. Marinu Hendrihu, povjereniku za mlade iz naše biskupije, vlč. Jerku Valkoviću koji je zaslužan za edukativni dio susreta, te zahvalan za proljetno sunce koje se pokazalo, na sve zajedno zazvao Božji blagoslov.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime