Home Vijesti Na Rabu potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta Županijske lučke uprave Rab “Produljenje gata u trajektnoj luci Lopar”

Na Rabu potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta Županijske lučke uprave Rab “Produljenje gata u trajektnoj luci Lopar”

0
Na Rabu potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta Županijske lučke uprave Rab “Produljenje gata u trajektnoj luci Lopar”

Foto: Foto: Ivica Hodak

Ugovorom kojeg su potpisali; u ime Ministarstva, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, te u ime ŽLU Rab, njezin ravnatelj Vanja Debelić, osigurano je potrebnih nešto preko 9 milijuna kuna. Veći dio tog iznosa, oko 7,5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo, dok su preostalih oko 2,5 milijuna kuna osigurali, veći dio PGŽ-a i Županijska lučka uprava Rab.

Otvorenje trajektne luke Lopar 1. lipnja

Prvi je na današnjoj svečanosti potpisivanja Ugovora uvodno govorio ravnatelj ŽLU Rab Vanja Debelić, koji se, između ostalog ispričao, prvenstveno mještanima Lopara, zbog određenog kašnjenja u izvođenju radova. Iako oni u cijelosti neće ni do tada biti u potpunosti završeni, najavio je da će trajektna luka u Loparu biti otvorena 1. lipnja, kao i to da će se sa završnim radovima nastaviti poslije ovogodišnje turističke sezone, negdje oko 20. rujna.

Rab danas oglas

{gallery}Produljenje gata Lopar{/gallery}

Nakon potpisivanja Ugovora prisutnima se obratio i župan PGŽ-a Zlatko Komadina, izrazivši zadovoljstvo što se polako privode kraju radovi na produljenju gata u loparskoj trajektnoj luci u što je i Županija uložila oko 2 milijuna kuna. Od župana se čulo kako je lijepo imati Županiju koja raspolaže, zajedno s otocima, s ukupno 1.060 kilometara obalnog područja, no to istovremeno znači da treba osiguravati i značajna sredstva za njegovo uređenje. U ovom trenutku, rekao je, gotovo možemo reći da smo komercijalni dio tog posla, ili tog dijela obale, uredili, ali ostaje nam za urediti zahtijevan ekološki dio.

U svojem kratkom obraćanju, zahvalu Ministarstvu i Županiji, na pomoći u realizaciji ovog projekta uputio je načelnik općine Lopar Alen Andreškić, koji se također nije propustio ispričati mještanima Lopara na kašnjenju radova.

Što je s uređenjem Stinice?

Na kraju ovog događanja u kongresnoj dvorani Grand hotela Imperial glavnim je akterima današnjeg potpisivanja Ugovora bilo postavljeno i nekoliko novinarskih pitanja. Novinar Novog lista Ivor Balen, upitao je ima li kakvih planova oko uređenja trajektne luke u Stinici?

Pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop naglasila je da je, kada je riječ o Stinici, s druge strane partner Lučka uprava Ličko-senjske županije. Uz primjedbu Župana Komadine da u Stinici, nažalost, još nisu riješena sva imovinsko-pravna pitanja, pomoćnica ministra je ipak najavila već za slijedeći tjedan zakazane razgovore vezano oko uređenja Stinice.

Na kraju valja istaknuti da su današnjoj svečanosti potpisivanja Ugovora, osim već spomenutih, župana Zlatka Komadine i pomoćnice ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranke Fržop te načelnika Općine Lopar Alena Andreškića, prisustvovali zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić i zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin, te zamjenik načelnika Općine Lopar Franjo Gabrić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime