logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Utorak, 17 Svibanj 2016 20:08

Župan Zlatko Komadina i njegova zamjenica obišli novouređeni Hotel Padovu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Župan Zlatko Komadina i njegova zamjenica obišli novouređeni Hotel Padovu Foto: Ivica Hodak

Nakon obavljenog svečanog potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta „Produljenja gata u trajektnoj luci Lopar“, župan Zlatko Komadina i njegova zamjenica Marina Medarić, praćeni novinarima obišli su Hotel Padovu u kojem se obavljaju završne pripreme – uglavnom čišćenje, nakon višemjesečnih radova na adaptaciji i uređenju hotela, u što je utrošeno oko 8,5 milijuna EUR-a.

U hotelu je došlo i do susreta župana s predsjednikom Uprave HTP „Imperiala“ Vladom Mišom, što su novinari iskoristili da bi od obojice dobili i službene izjave.

Župan Zlatko Komadina rekao je nekoliko riječi o primarnom razlogu svojeg današnjeg boravka na Rabu:

- Mi u našoj županiji imamo zaista prekrasne otoke među kojima posebno mjesto zauzima upravo Rab i stoga me veseli potpis današnjeg Ugovora, vezano uz produljenje trajektnog pristaništa u Loparu, ali isto tako vesele me i ovi radovi koji su učinjeni na adaptaciji Hotela „Padove“

U izjavi za novinare od predsjednika Uprave HTP „Imperiala“ Vlade Miša doznali smo da je „Imperial“ za pripremu turističke sezone 2016. uložio oko 10 milijuna EUR-a, najviše u adaptaciju i uređenje hotela „Padova“ u što je uloženo oko 8,5 milijuna EUR-a, odnosno oko 65 milijuna kuna. Nakon dovršene rekonstrukcije, za 2-3 dana, u ovogodišnju turističku sezonu Hotel „Padova“ će startati s visoke 4 zvijezdice. Novouređeni hotel suvremenih linija i vrhunskog dizajna prostora, na atraktivnoj lokaciji svojim će gostima ponuditi jedinstven pogled na more i stari grad Rab te moderno i elegantno uređene hotelske sadržaje.

Novinari su od Miša čuli još nekoliko zanimljivih podataka, između ostalog i to da je „Imperial“ u posljednjih 10 godina u dodatna uređenja i adaptacije svojih objekata uložio oko 65 milijuna EUR-a, a da će u godinama koje slijede uložiti daljnjih 35 milijuna EUR-a u nove objekte i sadržaje.

Iako je izbjegavao odgovore na pitanja koja su se odnosila na privatizaciju i ponuđenu prodaju HTP „Imperiala“, doznali smo da za kupnju tvrtke ima 11 zainteresiranih kao i podatak kako je „Imperial“ zahvaljujući uspješnom poslovanju i ovako velikim ulaganjima, tržištu ponuđen po znatnoj većoj cijeni, pa tako imamo slučaj da je po toj ponudi cijena „Imperialove“ dionice po nominali oko 400, a u ponuđenoj prodaji ona iznosi nešto preko 800 kuna.

Mnoge će obradovati informacija prvog čovjeka „Imperiala“ po kojoj se ova hotelska tvrtka sprema za ulaganja u pomalo zapušteni hotel „Evu“ na Suhoj Punti.

Pročitano 3394 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1