Home Vijesti Pogledajte ovaj sjajan film i pročitajte što su o autoru Ivu Šubiću napisali rapski vatrogasci

Pogledajte ovaj sjajan film i pročitajte što su o autoru Ivu Šubiću napisali rapski vatrogasci

0
Pogledajte ovaj sjajan film i pročitajte što su o autoru Ivu Šubiću napisali rapski vatrogasci

Foto: RabDanas

Gospodina Iva Šubića smo susretali na nekoliko naših intervencija koje je ovjekovječio svojim snimcima objavljenim na facebook stranici Face of Arba. Snimanje vatrogasne djelatnosti nije nimalo jednostavno. Ona je sudjelovanje u gašenju požara, spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom, pružanje tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama te obavljanje drugih poslova u raznim nesrećama, a odrada posla je dinamična i brza. Uz to posao vatrogasca spada u najopasnija zanimanja u svijetu. To dodatno daje na važnosti svakog snimljenog kadra bilo da se radi o intervencijama ili simuliranim događajima u kojima danas nastojimo biti što realniji do te mjere da se određeni objekti ili njihovi dijelovi žrtvuju, spaljivanjem, rušenjem i sl.. 

Gospodin Ivo Šubić nije se libio pratiti naše vatrogasce u bilo koju situaciju u koju su odlazili što dokazuje vrhunski profesionalizam. Zavlačenje u skučene, zadimljene prostore samo je dio onog što je situacija u danom trenutku zahtijevala, a RabPix odradio. Činjenica da vatrogasci ulaze u prostore iz kojih svatko iole normalan bježi van ovom videu daje na važnosti. Snimanje vatrogasne djelatnosti znači i biti dio vatrogasne djelatnosti. Znači biti na raspolaganju u svako doba dana i noći bez obzira na sve, a gospodin Šubić je zaista bio jedan od nas i na tomu mu ovaj postrojba skida kacige do poda.

Rab danas oglas

Pored toga, neizmjerno mnogo je učinio u promicanju DVD-a Rab kao društvene vrijednosti u danas surovom svijetu za što mu je na svečanoj sjednici povodom 70 godina našeg rada i djelovanja uručena plaketa kao mali znak zahvalnosti. 

Vjerujemo u nastavak jedne izvrsne suradnje.”

Rapski Vatrogasci

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime