Home Vijesti Dva austrijska para zajedno obilježili obljetnice dolazaka na Rab

Dva austrijska para zajedno obilježili obljetnice dolazaka na Rab

0
Dva austrijska para zajedno obilježili obljetnice dolazaka na Rab

Foto: Foto: Ivica Hodak

Renate i Guenter Stering stigli su na Rab prvi puta 1976., a Petra i Oskar Dobai deset godina kasnije, znači 1986., tako da je prvima ovo jubilarna 40., a drugima 30. godina redovitih dolazaka na Rab, uz napomenu da su posljednjih 15-ak godina redoviti gosti Andrijane Štokić iz Barbata.

Danas su, zajedno sa svojom Andrijanom bili primljeni u Uredu Turističke zajednice Grada Raba gdje im je voditelj marketinga Luka Perčinić uručio plakete i nekoliko prigodnih poklona kao znak pažnje za njihovih 40, odnosno 30 godina vjernosti Rabu, uz napomenu kako su sami naglasili da je njihov broj dolazaka na Rab u tim godinama daleko brojniji, jer oba para na Rab dolaze najmanje 2 puta godišnje.

Gesta Rapske plovidbe ostala u lijepoj uspomeni

Rab danas oglas

Bračni par Stering u lijepoj je uspomeni ostao i gesta jedne od posada trajekta Rapske plovidbe prilikom njihovog prvog dolaska na Rab 1976. godine.

– Spuštali smo se uskom prilaznom cestom, tada trajektnom pristaništu u Jablancu, i to u trenutku kada se trajekt već bio odvezao od rive i krenuo prema Rabu. Posada nas je ugledala na prilaznoj prometnici i vratila se u luku da bismo i mi tom linijom stigli na Rab.

Na Rabu odsjeli kod „Hitlera“

I danas se znaju nasmijati jednoj anegdoti vezanoj uz njihov boravak kod obitelji Josipa Matušana. Kasnije su i sami doznali, rekli su nam, da je u to vrijeme na Rabu – posebno na predjelu Banjola, bilo više od desetak Josipa Matušana, kojih je bilo moguće razlikovati jedino po njihovim nadimcima.

– Da bismo nekoga od domaćih ljudi na otoku informirali kod kojeg smo to Josipa Matušana odsjeli, morali smo reći i njegov nadimak – a on je bio, ni manje ni više, nego „Hitler“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime