logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 31 Svibanj 2016 12:20

1. lipnja - Dan Rapske plovidbe - Prihod od prve rođendanske linije za obnovu vukovarskog vodotornja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
1. lipnja - Dan Rapske plovidbe - Prihod od prve rođendanske linije za obnovu vukovarskog vodotornja Foto-arhiva Sanjina Badurine Pilota

Rapski brodar sutra 1. lipnja 2016. obilježava 53 godine rada i plovidbe u održavanju trajektne linije kopno – otok Rab.

9 milijuna vozila i preko 30 milijuna putnika

Počelo je 1. lipnja 1963., kada je sa preuređenim ribarskim brodom «Ćutin» odplovljena prva trajektna linija između luke Jablanac i luke Rab. U toj bogatoj povijesti mijenjale su se trajektne luke da bi se otok što više približio kopnu, a isto tako mijenjali su se i nabavljali novi i veći trajekti da bi otok imao što sigurniju i kvalitetniju prometnu povezanost. U proteklih preko 50 godina prevezeno je, u oba smjera, preko 9 milijuna svih kategorija vozila, a isto tako preko 30 milijuna putnika.

Umjesto besplatne prve linije - prihod ide Vukovaru

U dosadašnjoj tradiciji obilježavanja Dana Rapske plovidbe 1. lipnja, prva linija od kopna do otoka bila je besplatna. Ove godine prva linija naplaćivat će se po važećim cijenama, s tim da će prihod od prve linije brodar uplatiti za obnovu vukovarskog vodotornja, podržavajući tako projekt u koji je uključena cijela Hrvatska. Kao što je do sada bila tradicija, prvi automobil koji se ukrca na trajekt u luci Stinica dobit će prigodni dar od zapovjednika trajekta.

Gradit će se deseti po redu i najveći trajekt u floti Rapske plovidbe

U drugoj polovici mjeseca lipnja očekuje se potpisivanje ugovora sa domaćim brodogradilištem za izgradnju novog trajekta koji će biti deseti u nizu počev od «Ćutina» i najveći u dosadašnjoj trajektnoj floti kapaciteta 100 osobnih automobila i 600 putnika.

1.lipnja 2016. također se mijenja red plovidbe uz napomenu da se sezonski red plovidbe za mjesec lipanj prema naputku Agencije za obalni linijski pomorski promet počeo primjenjivati 7 dana ranije tj. primjenjuje se od 25. svibnja 2016. godine.

Sezonske cijene od 3. lipnja - cjelogodišnje otočne cijene ostaju iste

Također su se do sada 1. lipnja počele primjenjivati sezonske cijene. Cijene će se također prema naputku Agencije ove godine početi primjenjivati od 3. lipnja 2016. godine. Poznato je da su otočne cijene cjelogodišnje i one se ne mijenjaju.

Priprema za ovogodišnje koncesioniranje državne linije

Kao i sve druge brodare koji održavaju državne trajektne, brodske i katamaranske linije, Rapsku plovidbu ove godine očekuje posao oko koncesioniranja trajektne linije Stinica – Mišnjak, s tim da u postupku koncesioniranja mogu sudjelovati brodari iz država članica Europske unije.

Potpisivanje ugovora za izgradnju najvećeg trajekta u dosadašnjoj floti Rapske plovidbe

Djelatnici i pomorci Rapske plovidbe pripremaju u svakom slučaju najbolji dar za dan svoje tvrtke, a isto tako za svoj otok. Naime, u drugoj polovici mjeseca lipnja očekuje se potpisivanje ugovora sa domaćim brodogradilištem za izgradnju novog trajekta koji će biti deseti u nizu počev od «Ćutina» i najveći u dosadašnjoj trajektnoj floti kapaciteta 100 osobnih automobila i 600 putnika.

Pročitano 3110 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia