Home Vijesti Izvrsni rapski srednjoškolci i njihovi mentori na prijmu kod gradonačelnika

Izvrsni rapski srednjoškolci i njihovi mentori na prijmu kod gradonačelnika

0
Izvrsni rapski srednjoškolci i njihovi mentori na prijmu kod gradonačelnika

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Gradonačelnik je najprije uputio pozdrave i podršku ravnateljici Srednje škole Markantuna de Dominisa, prof. Anki Bišić koja je zbog iznenadnih zdravstvenih potreškoća morala izostati s ovog primanja, a zatim je posebnu zahvalnost iskazao svim djelatnicima škole koji generacijama usmjeravaju mlade ljude u život.

Zanimljivo je i to da sam prije svega dva dana bio u društvu maturanata prve generacije samostalne Srednje ugostiteljske škole na Rabu, koji su u veselju proslavili 51. godišnjicu mature. Mnogi od njih svojim su zavidnim karijerama zadužili sve nas, a danas s jednakim ponosom i zadovoljstvom imam prigodu iskazati zahvalnost i svoje čestitke vama koji ste se već kao učenici kroz natjecanja i pozitivno rivalstvo dokazali kao izvrsni ambasadori svojega grada i otoka, rekao je Grgurić

Podsjetimo samo na uspjehe učenika i njihovih mentora tijekom ove školske godine:

Gastro 2016 državna razina natjecanja:

  • recepcijsko poslovanje – 2. mjesto osvojio je učenik Bruno Nadalić-Šotić – mentorica Marijana Dapčić
  • predstavljanje turističke destinacije – 3. mjesto osvojio je Filip Hranić – mentorica Marijana Dapčić
  • pripremanje barskih mješavina – 4. mjesto osvojila je Nora Fabijanić – mentor Mirko Mikelić
  • pripremanje menija – 4. mjesto osvojio je Niko Štokić – mentor Josip Sović-Padovan
  • Lidrano 2016 – učenici Dorian Antešić, Vinko Beg, Ivan Blagdan, Filip Hranić, Kristofor Gulić, Marin Puljar-Matić, Mate Rukavina, Stela Tomljanović – mentorica Margarita Čutul
  • Čitanjem do zvijezda – učenice Sara Brmbota, Lorena Šćerbe, Nika Komarić – mrentorica Margarita Čutul

Na županijskim natjecanjima sudjelovalo je više učenika, ali smo izdvojili samo one koji su ostvarili prva 3 mjesta u županiji pa tako:

  • 2. mjesto na natjecanju iz Povijesti osvojio je Duje Blagdan – mentorica Iva Maškarin
  • 3. mjesto na natjecanju iz Biologije osvojila je Sara Brmbota – mentorica Lana Jurković
Rab danas oglas

U ime mentora prvi je nekoliko riječi rekao doajen rapskog ugostiteljskog obrazovanja prof. Mirko Mikelić, čestitajući prije svega učenicima i mentorima na uspjehu i ravnateljici, prof. Bišić na svekolikoj podršci, a zatim je progovorio o vlastitim iskustvima posebice s “Gastra”, državne natjecateljske manifestacije svih turističko-ugostiteljskih škola Hrvatske na kojoj je prof. Mikelić sudjelovao čak 27 puta, i na kojoj je rapska srednja škola sa svojim učenicima kroz minule godine polučila sjajne rezultate.

O iskustvu rada s mladim rapskim srednjoškolskim glumcima koji su, baš poput njihovih mlađih kolega iz rapske osnovne škole, svojim talentom, nevjerojatnim elanom i velikim trudom, uspjeli doći do one najviše, državne razine Lidrana, govorila je njihova mentorica prof. Margarita Čutul, usporedivši veliko finale Lidrana s festivalom glume mladih na kojem je doista bio užitak gledati izvedbe budućih zvijezda domaćeg glumišta.

Susret u Velikoj vijećnici nastavljen je u prilično neformalnoj atmosferi, s puno smijeha i aplauza, a na želju gradonačelnika, učenik Filip Hranić izašao je za vijećnićku govornicu i kratkim obraćanjem pokazao kako to izgleda kada mladi Rabljani, s puno duha, na inovativan način, uz mrvicu izvrnute psihologije, prezentiraju ono najbolje i najljepše što njihov otok može ponuditi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime