Home Vijesti Ugodnih sat i pol druženja gradonačelnika i njegovih suradnika s najuspješnijim rapskim osnovcima

Ugodnih sat i pol druženja gradonačelnika i njegovih suradnika s najuspješnijim rapskim osnovcima

0
Ugodnih sat i pol druženja gradonačelnika i njegovih suradnika s najuspješnijim rapskim osnovcima

Foto: Foto: Ivica Hodak

Djevojke koje najbolje znaju kako se pruža prva pomoć

Prve su u prostoriju Velike vijećnice Grada Raba došle učenice osmih razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, članice ekipe prve pomoći, koje su nedavno u Kninu, na jubilarnom 20. državnom prvenstvu, predstavljajući Primorsko – goransku županiju, postale državnim prvakinjama.

Pozdravljajući ih, gradonačelnik je, među ostalim, rekao da ga raduje i čini ponosnim to što za svog mandata može čestitati učenicama i čitavom timu na ovako velikom uspjehu. Osim članicama ekipe: Lani Fafanđel, Rei Peran, Lari Čapo, Matei Sović – Padovan, Maji Krstinić i Petri Rubinić, Grgurić je uputio zahvalu i čestitke i njihovim mentorima, dr. Zvonimiru Španjol – Pandelu, ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Rab Marijanu Ribariću i ravnateljici škole gospođi Anamari Šarin.

Rab danas oglas

Ravnateljica Šarin još je jednom pohvalila trud i rezultate koje su učenici postignuli tijekom protekle školske godine, posebno čestitajući njihovim mentorima, a nije zaboravila zahvaliti ni Gradu Rabu, koji je imao razumijevanja za specifične potrebe rapske škole kada je u pitanju pomoć pri realizaciji putovanja s otoka na natjecanja diljem Hrvatske.

Put od pobjede na Županijskom natjecanju do osvajanja naslova državnih prvaka na prvenstvu u Kninu opisala je članica i vođa ekipe Lana Fafanđel, koja je, treba to reći i čestitati joj, na nedavnom obilježavanju Dana škole proglašena i učenicom generacije.

“Štrajkom” do “dramatičnog” uspjeha

Određen i potpuno zaslužen vremenski prostor na ovom susretu dobili su i članovi Dramske skupine koji su nedavno izuzetno uspješno nastupili, predstavljajući Primorsko-goransku županiju na državnoj smotri LIDRANO u Šibeniku sa svojom dramsko-scenskom igrom „Pastele u štrajku“.

Nino zamijenio gradonačelnička 

Odazvavši se pozivu gradonačelnika, koji mu je ponudio svoju stolicu, na vrlo duhovit način prisutnima se obratio jedan od članova dramske sekcije Nino Pende, koji je između ostalog napomenuo da je veću tremu imao na županijskom natjecanju nego kasnije na državnoj smotri.

Treba reći da je ovu talentiranu dramsku skupinu, koju čine učenici; Nino Pende, Franka Mikelić, Ida Krstinić, Ana Katarina Travaš, Paola Lupić, Klara Miš, Lora Dumenčić, Lana Vidas, Marko Ribarić, Magdalena Španjol Macolić, Maja Krstinić, Gabriel Gušćić i Andro Karlić kroz sve razine natjecanja u svojstvu mentora uspješno vodila prof. Gordana Ćuk – Ribarić.

Izvrsni u natjecanju “More je živo”

Na druženju u Vijećnici Grada Raba bili su i učenici, sudionici natjecanja u znanju „More je živo“. Tu je posebno istaknut uspjeh učenika 5. razreda Vita Renića koji je osvojio prvo mjesto i postigao najbolji uspjeh u Hrvatskoj. Značajan uspjeh postigla je i učenica 8. razreda Iva Makaus osvojivši drugo mjesto. Za njihov uspjeh zaslužna je i njihova mentorica Mladenka Fafanđel.

Na istom natjecanju, ali u likovnom izrazu, učenica 3. razreda Maja Perčinić, mentorice Martine Buza – Vidas, osvojila je prvo mjesto.

Rapski bum na “Klokanu bez granica”

Na međunarodnom matematičkom natjecanju pod nazivom „Klokan bez granica“ u 10 % najbolje plasiranih našli su se učenici: Isabella Dumić s osvojenim izvrsnim drugim mjestom, zatim Elena Španjol – Šimunelić, Simona Matahlija, Rozalia Piaža Mikelić, Nikola Bojić. I u ovoj kategoriji treba spomenuti mentoricu Josipu Žigo – Klen.

Briljiramo i u njemačkom

Prisutni su pljeskom popratili i informaciju o osvojenom prvom mjestu na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, učenice Leonarde Škarić. Dodatni aplauz zaradila je i njena mentorica Josipa Ribarić – Perić, spomenuvši da je Leonardi nedostajao samo jedan bod za plasman na državno prvenstvo.

Nogometaši ne mogu bez finala

Na ovom druženju čestitke su upućene i nogometašima, prošlogodišnjim pobjednicima na županijskom natjecanju, dok su ove godine po riječima jednog od njih Petra Vidasa izgubili u finalu od fizički, ali ne i po igri, jačih Bakrana.

Superiorni rapski karatisti – i klupski i u kategoriji škola

Zaslužen aplauz, nakon što je u kraćim crtama opisao uspjeh rapskih karatista, kako Karate kluba Enpi, tako posebno i onih karatista koji su na natjecanjima predstavljali Školu, dobio je dugogodišnji vrhunski i nagrađivani trener u ovom sportu, prof. Zdravko Naletina.

U natjecanju karate lige PGŽ u 2015/16. Rabljani su osvojili prva mjesta i u kategoriji klubova (19 klubova) i u kategoriji Škola. Ekipu škole činili su: Nikola Perić, Dorijan Ivče, Roberto Rukavina, Damjan Bravarić – Ćilo, Dominik Dumenčić, Ema Debelić i Dorijan Fafanđel.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime