Home Vijesti Vidimo se i večeras na kantunu!

Vidimo se i večeras na kantunu!

0
Vidimo se i večeras na kantunu!

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Divno je bilo sinoć proći Gornjom ulicom, od Sv. Ivana, preko Mahačeve vile i Pjacete pa sve do do prekrasnog parka Dorke, uz obilje razloga za zastajkivanje i uživanje u sublimiranim guštima, okusa, mirisa, ljepote ambijenta i profinjene glazbe, kako je to spomenuo i zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin prigodom otvaranja “Kantuna” pred sam početak glazbeno-scenskog spektakla “Mozart u vrtu”.

Zagrebački orkestar mladih, kostimirani operni pjevači i glumci, smješteni u jedinstvenom ambijentu restauriranog deambulatorija bazilike sv. Ivana, pod ravnanjem maestra Igora Tatarevića, priuštili su mnogobrojnoj publici, koja je zauzela sva slobodna mjesta, sjedajući i po razrušenim ostacima bazilike, nesvakidašnji glazbeno-scenski doživljaj programom u kojem su se nizale poznate arije i dueti iz opernih remekdjela salzburškog genija, zajedno s uvjerljivim interpretacijama ulomaka Mozartovih pisama.

Rab danas oglas

Nešto dalje u čarobnom ambijentu Mahačeve vile, uz pogled na Uvalu sv. Eufemije, mogli ste se opustiti uz čašu dobroga vina, fetu pršuta i sjajne glazbenike, pjevačicu Melitu Lovričević i pijanista Petra Ćulibrka.

Za to vrijeme na starogradskoj Pjaceti – Kantunu susreta – prolaznike je zabavljao ekskluzivni MTV glazbenik, rođeni je zabavljač i hodajući jukebox, pjevač i gitarist Sebastian Koceić.

Da je Rab sam po sebi jedna od naljepših prirodnih pozornica na svijetu potvrđuje i decentno ambijentalno osvjetljen park Dorka u kojem je publika uživala u izvedbama pjevačice Ive Smojver u društvu pijanista Darijana Ivezića i saksofonista Jerka Valdevita s atraktivnim izborom pop, soul i R’nB hitova.

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Odvija se u javnim prostorima grada Raba, na inicijativu i u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Raba.

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u periodima pred- i posezone na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

Dođite večeras u grad i pogledajte koja su nam još iznenađenja priredili iz G.A.D. produkcije!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime