Home Vijesti Viteški turnir prijateljstva – Pobjednička strelica viteza Fernanda Ceccolija

Viteški turnir prijateljstva – Pobjednička strelica viteza Fernanda Ceccolija

0
Viteški turnir prijateljstva – Pobjednička strelica viteza Fernanda Ceccolija

Foto: Foto: Sanjin Badurina - Piloto

Svečano postrojeni u prekrasnoj kostimiranoj povorci, naoružani moćnim srednjovjekovnim samostrijelima, uz zvuke bubnjeva, krenuli su s Trga na blagoslov u rapsku katedralu, da bi se potom jednako svečano, praćeni pogledima znatiželjnih turista, vratili na Varoš. Top je označio početak viteškog nadmetanja u kojem su nešto brojniji strijelci iz San Marina, iako za milimetre, dobili svojeg pobjednika, viteza Fernanda Ceccolija, drugi je bio rapski vitez Ivica Macolić, a treći Mladen Škapul.

Kako to propozicije nalažu vitez Ceccoli je sa sobom odnio metu s pobjedničkom strelicom, a iz ruku predsjednika Udruge rapskih samostreličara Vlatka Dumića, primio je medalju, prigodni pobjedničkim kristal s ugraviranim datumom turnira i prijelaznu plaketu. Gromoglasni udar topa označio je potom i završetak ovogodišnjeg turnira koji se izmjenično održava, jedne godinje u Rabu, druge u San Marinu.

Rab danas oglas

Na večernjem programu u sklopu pučke fešte pvovdom Dana državnosti, nastupili su i vrsni plesači Folklornog društva Rapski tanac, a tijekom vijećanja o pobjedniku i pregleda mete, svoj su atraktivni dio programa izveli i članovi ostalih sekcija obiju viteških udruga, pa je publika mogla uživati u plesnim, bubnjarskim i zastavničarskim koreografijama.

Iako se paralelno igrala utakmica Europskog prvenstva između Hrvatske i Portugala, koja je velik dio domaće publike prikovala za male ekrane, fešta je nakon turnira nastavljena uz zvuke Trija Rio i Jozefine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime