logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 02 Svibanj 2015 20:25

Uranak 2015. na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Praznik koji je nekoć započinjao čestitanjima i zvučnim odavanjem počasti borbi za radnička prava, danas većinu građana asocira tek na neradni dan, roštilj u prirodi ili besplatni grah.
O radu, uvjetima u kojima se danas "živi" od rada, kao da je bolje ni ne razmišljati na taj "praznični" dan.

Ipak, na Rabu je i ove godine u organizaciji Grada Raba, MO Rab te Gradske limene glazbe DVD-a Rab održan tradicionalni "Uranak" koji je započeo okupljanjem uz fritule i piće u Varošu u 6 sati.

Iako se jutros u Varošu okupio čak nešto veći broj Rabljana, na rapske se prvomajske Uranke posljednjih godina ne dolazi tako brojno kao nekoć. Politika je, naime, ljude stranački podijelila tako da dobar dio žitelja Raba niti ne doživljava 1. svibanj Međunarodnim praznikom rada.

I jutrošnjem su Uranku na Rabu svečani ton dali članovi Limene glazbe DVD-a Rab uz čiju je izvedbu „Lijepe naše“, na utvrdi Galjarda povrh Varoša podignuta hrvatska zastava, nakon čega su okupljeni u defileu iza Limene glazbe i uz njezine zvuke krenuli Srednjom ulicom do Pjacete.

Pročitano 712 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1