Home Vijesti Plakete za čak tri njemačka bračna para u jednom danu – Furtmayr, Heider i Schulze

Plakete za čak tri njemačka bračna para u jednom danu – Furtmayr, Heider i Schulze

0
Plakete za čak tri njemačka bračna para u jednom danu – Furtmayr, Heider i Schulze

Foto: Foto: Ivica Hodak

Ljubavlju prema Rabu “zarazili” rodbinu i prijatelje

S obzirom na to da su gospođe Hannerole i Renate rođakinje, te da su se, zajedno sa svojim supružnicima, u Rab zaljubile na prvi pogled, oba su bračna para, nakon vjenčanja 1974. godine, postali redovitih gosti obitelji Vjekoslava Ćila Bravarića. Posebno treba istaknuti da su svoju ljubav prema Rabu prenijeli i na svoju djecu i brojne prijatelje.

{gallery}Vjerni gosti 4{/gallery}

Werner i Ilke Schulze – 1600 km od Hamburga do Raba

Rab danas oglas

Nešto kasnije istoga dana, plaketa i prigodni pokloni uručeni su i trećem bračnom paru iz Njemčake, točnije iz dalekog Hamburga – Werneru i Ilke Schulze, koji su na Rab prvi puta stigli 1968.

„Kada smo te godine došli u Rijeku zamolili smo u jednom turističkom uredu da nam preporuče gdje da odemo na godišnji odmor. Nakon što je djelatnik u tom Uredu podulje razgovarao s nama, jer se, kako nam je kasnije priznao, trudio vježbati njemački jezik, uputio nas je na obližnji otok Krk. Stigli smo tamo, međutim, istog smo dana spletom okolnosti odlučili nastaviti do Raba i ostalo je povijest, rekao nam je gospodin Werner. Te prve godine odsjeli smo u gradu Rabu kod gospođe Stojan, a hranili smo se, u već godinama srušenom hotelu „Slaviji“.“

Sljedeće godine sa sobom smo na Rab doveli i svoju, tada godinu dana staru kćerku, a od 1975. godine stalni smo gosti i prijatelji obitelji Ane i Josipa Krstinića u Palitu.

Zanimljivo je i to, rekla nam je gospođa Ana Krstinić, da bračni par Schulze na Rab, svih ovih godina dolazi svojim automobilom, s kojim gospodin Werner, u svojoj osamdesetoj godini, razdaljinu od Hamburga do Raba (oko 1.600 km) prelazi, kako se to kaže, u jednom komadu, vozeći do Raba ukupno oko 16 sati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime