Home Vijesti Nakon današnje prezentacije Projekta uređenja rapskih plaža na potezu je Gradsko vijeće Raba

Nakon današnje prezentacije Projekta uređenja rapskih plaža na potezu je Gradsko vijeće Raba

0
Nakon današnje prezentacije Projekta uređenja rapskih plaža na potezu je Gradsko vijeće Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

Treba reći da je projekt uređenja plaža „Padova I, II i III“, te plaža na Suhoj Punti, u Donjoj Supetarskoj Dragi i u Uvali sv. Eufemije, inicirao Grad Rab u želji da, posebno gosti u i oko samog grada Raba u budućnosti dobiju priliku kupati se u blizini mjesta gdje su odsjeli.

{gallery}Uredjenje plaza{/gallery}

Tek 9. varijanta uređenja plaža „Škver“ i „Banova vila“ prihvatljiva

Rab danas oglas

Prezentacije uređenja plaža prihvaćene su, moglo bi se reći, „od prve“, no to nije bio slučaj i kod uređenja plaža u Uvali sv. Eufemije – „Banove vile“ i „Škvera“. Izrađeno je, naglasio je Kruno Fafanđel, čak 8 varijanti uređenja tih plaža, da bi na kraju – kako se čini, bila prihvaćena danas predložena deveta varijanta, koju su na neki način uvjetovali konzervatori zbog činjenice da je Uvala sv. Eufemije zaštićeno područje.

Realnost je 1.300 kupača pod gradom, a ne 5.000

Sam gradonačelnik nam je na kraju izjavio da je Grad Rab imao preambiciozne ili, dodao je, nerealne planove davši Rijeka projektu zadatak po kojem bi te dvije plaže mogle primiti i do 5 tisuća kupača.

Današnja je prezentacija pokazala da će novouređena plaža „Banova vila“ moći primiti do 600, a „Škver“ do sedam stotina kupača.

Sada je u zadatku vijećnicima Gradskog vijeća, vjerojatno već na prvoj sljedećoj sjednici, dati svemu ovome „zeleno“ svijetlo kroz donošenje ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana, koje će omogućiti provedbu uređenja plaža izravno kroz Prostorni plan.

Na redu je Gradsko vijeće

Gradonačelnik je, nadalje, mišljenja da se uređenje većine ovih plaža može riješiti koncesijskim vezivanjem korisnika plaža, primjerice, „Imperiala“ za „Padovu I, II i III“, dok će kod uređenja plaža „Banove vile“ i „Škvera“ glavnu ulogu odigrati Grad Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime