Home Vijesti Veleposlanik Republike Koreje kao jedini gost Grada Raba na ovogodišnjoj Fjeri

Veleposlanik Republike Koreje kao jedini gost Grada Raba na ovogodišnjoj Fjeri

0
Veleposlanik Republike Koreje kao jedini gost Grada Raba na ovogodišnjoj Fjeri

Foto: RabDanas

 

Jedan od redovitih uzvanika Grada Raba, koji je ipak uspio doći na ovogodišnju Fjeru, je veleposlanik Republike Koreje Dong Chan Kim, kojeg je 2019. godine, prilikom njegove prve posjete Rabu, oduševila Rabska fjera, baš kao i sam grad i otok. Tom je prilikom iznio namjeru da pripomogne promoviranju Raba brojnim korejskim turistima koji u velikim brojkama posljednjih godina posjećuju uglavnom veće hrvatske gradove.

Rab danas oglas

 

Potaknut proživljenim iskustvom rapskog srednjovjekovnog ljetnog festivala, te upoznat s ostvarenim i planiranim projektima Grada zahvaljujući posredovanju predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata, veleposlanik Dong Chan Kim je u društvu supruge ponovno posjetio Rab ne bi li, upravo tijekom fjerskog perioda, s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem izvidio mogućnosti i potencijale interesantne za južnokorejske ulagače, a poseban je interes bio usmjeren k razvoju zdravstvenog turizmu i poslovnoj zoni Mišnjak.

 

 

Prijemu veleposlanika, njegove supruge i g. Horvata nazočila je i direktorica ureda TZG Raba Ivana Matušan koja je uvažene goste prije svega upoznala s podacima vezanim uz aktualnu turističku sezonu.

– „Srčana ustrajnost na povezivanju dvaju naroda, dvije potpuno različite sredine zahtjeva puno truda i napora, ali i poznavanja obiju strana u njihovu suštinu. Gospodin Horvat uspio je stvoriti jednu prijateljsku suradnju koja je zaživjela i koju ćemo nastojati dugoročno unaprjeđivati, na obostrano zadovoljstvo. Isticanje baš našega grada, našega otoka i rad na promociji Raba u zemlji kao što je Južna Koreja nama je od velika važnosti, i na tome mu veliko hvala“ naglasio je u svom obraćanju Grgurić.

 

Veleposlanik se složio s gradonačelnikom kako prostora za konkretnom suradnjom ima i više nego dovoljno, te kako će nastaviti s namjerom da se pojedine investicije i realiziraju. Zahvalio je na izuzetnom gostoprimstvu koje im je iznova pruženo, budući da im je tijekom svakog boravka na Rabu omogućeno upoznavanje rapske baštine na potpuno nov način.

 

 

Nakon službenog dijela, razgovor se nastavio u opuštenijem tonu pri čemu su izmijenjene i poneke zanimljivosti koje na svojevrstan način isprepliću ove dvije zemlje, poput primjerice rezultata s aktualnih Olimpijskih igara. Naime gradonačelnik Raba je čestitao Južnoj Koreji na osvojenoj zlatnoj medalji u streličarstvu, spomenuvši pritom i naše samostreličare koji njeguju tradiciju održavanja viteških turnira, dok se veleposlanik Dong Chan Kim nadovezao čestitavši Hrvatskoj na zlatnoj medalji u taekwondou, upravo korejskoj tradicionalnoj borilačkoj vještini. Bez obzira na sličnosti i različitosti između ove dvije zemlje, ono što svakako veseli je obostrani interes za međusobnom suradnjom i poduzimanjem daljnjih koraka za ulaganje u budućnost.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime