Home Vijesti Na Rabu započelo snimanje filma „Smrt djevojčice sa žigicama“

Na Rabu započelo snimanje filma „Smrt djevojčice sa žigicama“

0
Na Rabu započelo snimanje filma „Smrt djevojčice sa žigicama“

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Film će biti kombinacija žanrovskog filma (triler o istrazi ubojstva), intimne i generacijske drame, a usput i prikaz rapske otočke sredine u dva specifična vremenska razdoblja.

Rab danas oglas

 

Prvi kadrovi pronalaska tijela ubijene transeksualne prostitutke Marillene, unatoč snažnoj buri, snimani su na plaži “Ciganka” u Loparu, a već idućeg dana filmski set s kompletnom logistikom, glumcima i statistima, premješten je na šetnicu podno zidina grada Raba.

 

Dok je Goran Kulenović bio zaokupljen režijom, u Loparu smo kratko porazgovarali s književnikom Zoranom Ferićem i jednim od producenata filma, Ivorom Hadžiabdićem:

– “Došao sam na četiri dana, na početak snimanja. Da, ja sam napisao knjigu i radio na scenariju, ali ovo je potpuno drugi tip “terenskog” posla i zanimljivo mi je promatrati kako ono što je lako na papiru, postaje teško u prirodi, pogotovo kad se u proces umiješaju neki elementi poput današnje bure. Što se lokacija na Rabu tiče tu sam doma, ali buru, naravno, ne mogu kontrolirati” – kazao nam je Ferić.

– “Iako će se veći dio filma snimati u gradu, prvoga dana smo ovdje na plaži “Ciganki” gdje nas je dočekala bura, ali veselo je i, što je važno, nema kiše. Na snimanju prvih scena sudjeluju Elma Juković koja glumi Marillenu, te Silvio Mumelaš i Dušan Kovačević u ulogama policajaca, a pored njih u glumačkoj postavi koja će ovih dana boraviti na Rabu bit će: Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Slavko Juraga, Iva Babić, Borko Perić i mnogi drugi” – doznali smo od Ivora Hadžiabdića.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime