logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 18:15

Na Rabu započeo redoviti susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja PGŽ-a

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Na Rabu započeo redoviti susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja PGŽ-a Foto: Hrvoje Hodak

Danas je u poslijepodnevnim satima u kongresnoj dvorani hotela Valamar Padova započeo tradicionalni dvodnevni susret župana Zlatka Komadine s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Primorsko-goranske županije.

 

Poželjevši svim sudionicima susreta dobrodošlicu i ugodan boravak na Rabu, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u svojem je uvodnom obraćanju pohvalio kvalitetnu projektnu suradnju Grada Raba s Primorsko-goranskom županijom, koja se potvrđuje i rezultatima na terenu, a kvalitativni pomaci po pitanju infrastrukture, školstva, zdravstva i ostalih sadržaja, garancija su ostanka i opstanka otočana, poručio je Grgurić.

 

Župan Zlatko Komadina zahvalio je Gradu Rabu na domaćinstvu te je kazao kako je ovaj tradicionalni susret lokalne i regionalne samouprave, jedan od rijetkih takve vrste u Hrvatskoj:
- „Tu smo došli razmijeniti iskustva i proći kroz sva otvorena pitanja. Određene teme ćemo razmotriti na samom susretu, poput linijskog prijevoza, Vatrogasnog centra Šapjane ili upravljanja pomorskim dobrom. Ovo posljednje posebno je značajno baš za Rab jer je ovdje puno investicija na sve strane; od Loparaluke Melak i luke San Marino, do rekonstrukcije glavne luke u Rabu, realizacije nove moderne plaže upravo tu ispred hotela Valamar Padova, kao i radova u luci Mišnjak, tako da Lučka uprava ima što reći na tu temu. U veljači ove godine Dom za starije na Rabu konačno je otvorio svoja vrata i primio prve stanare, a upravo je u tijeku i dogradnja Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab s ciljem uspostavljanja jednosmjenske nastave u njoj, da ne govorim o Županijskoj specijalnoj bolnici INSULA na Rabu za koju smo nabavili uređaje i obnovom zadnja dva bolnička paviljona proširili njezine kapacitete. Tu se jednostavno odvija jedan veliki investicijski ciklus same Županije tako da nije čudno da smo se našli upravo na otoku Rabu“, kazao je između ostalog župan Komadina.

 

Prvoga dana radnog dijela susreta, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević, iznijela je informacije o uspostavi županijskog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prijevozu na području PGŽ-a, dok su pročelnik Ureda županije Goran Petrc i županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac govorili o Centru za obuku operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije u Šapjanama.

 

Pročitano 1341 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450