Home Beseda po domaću Rapski kantunić Josa Fafanđela: KAVALETI I KOBUŠKE

Rapski kantunić Josa Fafanđela: KAVALETI I KOBUŠKE

0
Rapski kantunić Josa Fafanđela: KAVALETI I KOBUŠKE

Foto: RabDanas

 

Oštija, sedmi je misec, a ja pod dekicu spin. A prvije smo, va ono staro nidanje vrime, ovo doba godine već tekli van spat, pod vrdać na daske, kavaleti i kobuške. Jo, ma ki veli gušti su to za nas dicu bili!

Rab danas oglas

Ali ti su gušti pasali pa se danas više brižimo ne kadi ćemo mi ležat, nego kadi će i kako naši gosti spat. Zato in sada va lipe kamare rivamo i one vražje klime, pa ako je vruće moru se zotin ohladit, a ako malo zahladi kako ovih dan, unda se jopet moru i steplit.

Ali, ja bi isto volil znat ča bi naši gosti rekli kada bi mi i njiman po vrućini pohitali postilje van na kavaleti, pod vrdać, oli kakov barac na dvoru. Meni se pari da bi se za prvu ruku križali, tobože da ča je ovo, da kadi su to arivali, ali kada bi nati mod prvu noć prespali siguran san da ih više ni vrag nebi nutra va kuću nagnal. Jedino ona vela gospoda bi more bit njurgala. A oni kiman bi se to dopalo, oni bi svake godine nanovo hodili na iste postilje, pod barac i vrdać, kadi in kosi jutro zaran pivaju, a črški ih malo potlije još i svojan mužikon zalivaju.

Altroke noboder, stan, oli apartman zonan klimon ka ti zgor uha celu noć ala kumarca brnči. A da ne govorin da se zjutra dižeš vas prehlađen, pa kišeš i šmrcaš, kako da si celu noć na vrh Tinjaroše – na velomu propuhu spal. A ni črška nisi mogal čut, boj i črčak više voli va teplomu pivat, nego uz klimu šmrcat i kašljat.

  • Napisal: Joso Fafanđel (29.6.2018.)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime