Home Uncategorized @hr U Galeriji Pik otvorena izložba akademskog slikara Tonija Franovića – “Rapski eseji”

U Galeriji Pik otvorena izložba akademskog slikara Tonija Franovića – “Rapski eseji”

0
U Galeriji Pik otvorena izložba akademskog slikara Tonija Franovića – “Rapski eseji”

Foto: Foto: Ivo Šubić

{gallery}Franovic RLLJ{/gallery}

Toni Franović rođen je u Zagrebu 15. travnja 1964. godine. Crta i slika od djetinjstva, a izlaže od 1989. godine. Nakon tri godine studija medicine na Sveučilištu u Zagrebu upisuje Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta gdje diplomira 1990. g. Godine 1993. zapošljava se na “Arad Arts’ Project” u Aradu gdje predaje slikanje u prirodi. Akademske godine 1994/95. boravi na “American University, Wesley Theological Seminary” u Washingtonu D.C. gdje predaje duhovnost umjetnosti. Krajem 1995. radi na mjestu mlađeg asistenta na katedri slikanja i crtanja Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje predaje crtanje akta i slikanje u prirodi do 2004. godine. Gostuje kao predavač na “Kresge Academic Center” u Washingtonu D.C., “School of Visual Arts” u New Yorku, Boston University itd.

Rab danas oglas

Franović izlaže prepoznatljive slike bogatog kolorizma i imaginacije koje su stekle poklonike diljem svijeta pa se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama i javnim zbirkama, te u fundusima nekoliko muzeja u Europi, Americi i Izraelu.

“Rapski eseji” izložba je dvadeset slika kombinirane tehnike i izuzetnog kolorita, te dvanaest slika crtanih ugljenom prepoznatljivih rapskih vizura, nastalih u tri dana Franovićeva boravka na Rabu. 

Otvorenju je prisustvovao predstavnik Grada Raba, zamjenik gradonačelnika gosp. Denis Deželjin te brojni gosti i uzvanici.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja 2017. godina, a može ju se razgledati svakodnevno od 10.00 do 13.00 sati, te od 18.00 – 21.00 sat.

Izvor: POU Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime