Home Uncategorized @hr Adriana Kaštelan vratila se s otvorenja izložbe WWA – World Women Art u Francuskoj

Adriana Kaštelan vratila se s otvorenja izložbe WWA – World Women Art u Francuskoj

0
Adriana Kaštelan vratila se s otvorenja izložbe WWA – World Women Art u Francuskoj

Foto: RabDanas

 {gallery}Adriana Azurna{/gallery}

RD: Izložba u sklopu projekta WWA – WORLD-WOMEN-ART, otvorena je početkom listopada u prekrasnom gradiću Valbonne kraj Nice, a mi vam donosimo Adrianine dojmove:

Rab danas oglas

– Trebalo je vremena da se doživljaji slegnu, mada je sve još u zraku i leptirići u trbuhu. U petak sam prisustvovala svečanom otvorenju izložbe WWA – World Women Art, koja obuhvaća grupu umjetnica iz različitih područja umjetnosti i s različitih dijelova svijeta s ciljem da učine ovaj svijet još ljepšim šireći pozitivne vibracije umjetnosti. Izložba se održavala u Salle Saint Esprit u Valbonne na Azurnoj obali. Vozeći se Azurnom obalom popeli smo se u jedan starinski gradić u srcu pokrajine Alpe Maritimis (30 km od Nice, 12 od Cannes). Očarala me ljepota i izvornost gradića koji je prepun turista, ponajviše onih iz Engleske koji tamo u posljednje vrijeme kupuju vile za odmor. Šećući ulicama Valbonne osjećao se miris i okus kulture na svakom koraku. Kraj Gradske vijećnice smjestio se prostor Ville Valbonne koji obuhvaća crkvu, muzej i galeriju. I tu sam se konačno susrela s dvije predivne osobe koje su najviše odgovorne za ovu našu malu zajednicu, Esse Ciafardini i Monica Gouery. Ambijent u kojem se održavala izložba, jednom je riječju predivan, kao i izložba kojoj je prisustvovalo oko 100 uzvanika. Sve je bilo nabijeno emocijama, Francuskom ležernošću i ljubavlju prema umjetnosti. Druženje s dragim ljudima od kojih su mnogi prvi puta čuli za Rab, predstavljanje mojeg najdražeg škoja i minute i sati brzo prođu Pred kraj smo pobjegli da još jednom ukrademo dušu Valbonne u večeri na glavnom trgu punom ljudi i smijeha. Jedno predivno iskustvo i divni trenuci koji će nam ostati u srcima zauvijek.

 

 

RD: Budete li pratili otvaranja izložbi na koje vas pozivaju ubrzo bi mogli postati pravom svjetskom putnicom, naime, istoga dana, štoviše, istoga sata, otvarala se izložba s vašim fotografijama i u Ateni – niste se mogli bilocirati?

– Da, ovo je sada bila moja četvrta od 5 međunarodnih izložbi u ovoj godini i doista, u 18 sati startalo je otvorenje u Francuskoj, a u 18:30 otvorenje izložbe u Ateni. Pa se onako šalim da sam trebala odmah odletjeti za Atenu.

 

 

RD: Fotografije pobudile interes prema Rabu.

– Uspjeh izložbe u Francuskoj, kako doznajem od organizatora, podosta je velik. Oko 500 posjetitelja s lijepim utiscima upisalo se u knjigu dojmova, članak je objavljen u jednim dnevnim francuskim novinama Nice Matin (spominje se Hrvatska), interes za naše fotografije iskazao je i u svjetu fotografije svima dobro znani Dolby Digital, a sama izložba na kalendaru je događanja TZ Valbonne i čitave pokrajine. Prenijeli smo glas o Rabu i Hrvatskoj malo i u kulturne krugove Francuske.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime