Home Uncategorized @hr Brninih prvih 50 godina slikarstva

Brninih prvih 50 godina slikarstva

0
Brninih prvih 50 godina slikarstva

Foto: RabDanas

Pogled na ono što je stvorio kroz proteklih prvih 50 godina njegovog stvaralaštava, dakako premašuje zadane okvire zidova crkvice, pa je za širi uvid u Brnino stvaralaštvo poslužio i prigodno objavljeni katalog nazvan baš kao i izložba “50 IZA”. Samo otvaranje svojim su nastupom obogatili Brnini prijatelji, članovi folklorne sekcije Udruge umirovljenika otoka Raba, koji su pred gradskom ložom zatancali rapski tanac, njima se u folklornom izričaju ubrzo pridružio i sam Anđelko Brna, ovoga puta kao vrsni svirač i graditelj tradicijskih glazbala, zasviravši na samom ulazu u crkvicu na svoj mišćić i inovativni bas bubanj konstruiran od napuhane mješine s pedalom.

Svoj su obol otvaranju izložbe dala i dva rapska čakavska pjesnika; Boris Kazija, ovoga puta u ulozi glazbenika koji uljepšao večer prebirući znalački po gitari, te dugogodišnji Brnin prijatelj Josip Fafanđel koji je s puno duha progovorio o Brninom opusu. Sve prisutne pozdravila je i predsjednica Udruge ULIKS Vesna Mihelčić Kurelić koja je, nakon toplih riječi, Anđelku Brni prigodno uručila i buket cvijeća. Naravno, galantan kakv jest, Brna je cvijeće istoga trena uz poljubac popraćen aplauzima, predao svojoj životnoj suputnici, supruzi Mandici kojoj je ova izložba u cijelosti i posvećena. Naime Anđelko i Mandica ove su godine obilježili i 50 godina braka.

Rab danas oglas

Izložbu je na kraju uvodnog dijela proglasio otvorenom gradonačelnik Raba Nikola Grgurić rekavši pritom, aludirajući na Brnin likovni staž, kako ne priznaje podjelu na mlađe i starije umjetnike, jer naprosto postoje ljudi, poput Anđelka Brne, koji u sebi nose posebne talente i vještine darujući ih pritom nesebično, kroz čitav svoj život, drugima. Za organizaciju ove lijepo osmišljene retrospektivne izložbe organizacijski je zaslužna Udruga likovnih i književnih stvaratelja ULIKS Rab uz pokroviteljsku podršku Grada Raba, POU Rab, Rapske plovidbe d.d., TZ Općine Lopar i Udruženja obrtnika Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime