Home Uncategorized @hr Lijepa i duga rapska klapska večer u prepunoj rapskoj katedrali i na Trgu Municipium Arba

Lijepa i duga rapska klapska večer u prepunoj rapskoj katedrali i na Trgu Municipium Arba

0
Lijepa i duga rapska klapska večer u prepunoj rapskoj katedrali i na Trgu Municipium Arba

Foto: RabDanas

Osim što je u potpunosti bio ispunjen publikom, prostor Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije bio je ispunjen istinskim božićnim ugođajem.

„Tiha noć“, „Siyahamba“, „Pastirica“, „Prva je vura te noći“, „You raise me up“, „Radujte se narodi“, „Šćerdik“, „Radost svem svijetu“ samo su neke od pjesama kojima su klape i zbor uveličale blagdan Božića.

Rab danas oglas

Pored pojedinačnih nastupa, članice i članovi klapa Sozal, Užanca, Eufemija i Rab, pod ravnanjem svojeg voditelja, maestra Miljenka Vidasa Kerija, nastupile su i u zajedničkoj zborskoj formaciji, a posljednju su pjesmu „Dobro večer Bog da“, uz božićnu čestitku publici, posvetili uspomeni na pok. maestra Ljubu Stipišića Delmatu.

Sinoćnji je božićni koncert u rapskoj katedrali zaključen pjesmom „U se vrime godišta“ u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora „Refuli“ pod ravnanjem voditeljice zbora i klape Anima Arbae, prof. Tatjane Zorić, koja je na samom kraju koncerta, u ime svih rapskih klapskih i zborskih pjevača i voditelja, publici poželjela blagoslovljen Božić i sretnu novu 2018. godinu.

Pored već spomenutih voditelja, treba svakako dodati i to da su ovako lijepom klapskom ugođaju doprinijeli i prof. Julija Dumić koja vodi klapu „Kristofor“, kao i prof. Nereo Arbula koji vodi klapu „Krijanca“.

Gradonačelnik Nikola Grgurić zahvalio je svim klapama i zboru što nam pjesmom uljepšavaju blagdanske dane i ujedinjeni u ovom božićnom koncertu bude u nama istinske emocije, te je svima prisutnima u rapskoj katedrali čestitao Božić i poželio sve najbolje u novoj 2018. godini. Domaćin koncerta mons. Mladen Mrakovčić pridružio se čestitkama i naglasio kako je njihov glas Božji dar, ali kvaliteta izvedbe svakako rezultat želje, vježbe i ljubavi prema glazbi.

Klapska pjesma nastavljena je u večernjim satima nastupom klape Contra i prkoseći niskim temperaturama upotpunila blagdansku zimsku večer na Trgu Municipium Arba. Bilo je lijepo vidjeti članice i članove rapskih klapa i zbora koji su, nakon koncerta u katedrali, okupljeni u publici ispred pozornice na trgu zapjevali i s klapom Contra.

 

  • Priredila: Irena Ivić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime