logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 29 Ožujak 2018 09:13

Naš mandolinist Rene Borić u orkestru Opere riječkog HNK sudjelovao u opernom spektaklu "Otello"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostilo je u srijedu 28. ožujka HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke s operom "Otello" Giuseppea Verdija, u režiji Marina Blaževića i pod ravnanjem Villea Matvejeffa.
Da ova vijest iz kulturnih rubrika zagrebačkih i riječkih portala postane dodatno zanimljiva i nama Rabljanima, pobrinuo se naš izvrsni mladi mandolinist Rene Borić, koji je, premda mu je 17 godina tek, kao učenik 3. razreda Srednje glazbene škole „Ivan Matetić Ronjgov“ iz Rijeke, pozvan da svira u orkestru riječke Opere od prve premijerne izvedbe "Otella" prošle godine, do jučerašnjeg gostovanja u Zagrebu.

 

 

Izvodeći svoju mandolinsku dionicu iz Verdijeve partiture Rene je sudjelovao u pravom šekspirijanskom i verdijevskom opernom spektaklu s više od 150 izvođača okupljenih u Orkestru  i zboru  Opere te Baletu Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Rijeka, Dječjem zboru „Toretta“ i Djevojačkom zboru PZM-a „Josip Kaplan“.

 

 Izvor/Foto: HNK Ivana pl. Zajca

 

"Bio je ovo „Otello“ za svjetske pozornice, „Otello“ kojeg mogu voljeti sve generacije publike i koji sjajnom glazbom, maštovitom režijom, slikovitim svjetlom i vrhunskom izvedbom ostavlja dubok trag u svakom gledatelju", kazala je nakon moćne izvedbe "Otella" Glorija Fabijanić Jelović (HRT Radio Rijeka), a naš Rene Borić upitan o vlastitom iskustvu rada i druženja s tako kreativnim protagonistima, kazao nam je kratko: “Velika mi je čast i zadovoljstvo raditi i učiti, stjecati iskustvo od najboljih glazbenika i umjetnika te se na taj način pripremati za nove izazove u budućnosti.

 

Pročitano 4450 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1