logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Subota, 28 Srpanj 2018 11:01

ATMA MUNDI ENSAMBLE priuštio nevjerojatan doživljaj publici pod vedrim nebom u parku Kapić

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
ATMA MUNDI ENSAMBLE priuštio nevjerojatan doživljaj publici pod vedrim nebom u parku Kapić Izvor: CZK Lopar

U prekrasnom ambijentu parka Kapić sinoć je održan izvrstan koncert etno-jazz sastava Atma Mundi Ensemble kojim su loparskoj publici predstavljene skladbe s albuma The Road to Skitacha za koji je Društvo skladatelja 2016. godine bandleaderu Zoranu Majstoroviću dodijelilo nagradu za najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za tu godinu.

 

 Izvedbom skladbi inspiriranih glazbom različitih krajeva svijeta hrvatski glazbenici Zoran Majstorović (gitara, oud, ukulele, saz) i Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) te njihovi talijanski kolege Simone Serafini (kontrabas) i Mirko Cisilino (truba) probranoj publici priuštili su fantastično putovanje kroz različite kulture i tradicije svijeta.

Album The Road to Skitacha, kako je Majstorović istaknuo na samom koncertu, nazvan je po zahtjevnoj cestici koja vodi do mjestašca na brdu Skitača kraj Labina te simbolizira put koji je potrebno proći i u koji je potrebno uložiti napor kako bi se ostvario cilj. Na koncertu je izvedena i skladba 1947 Sergia Endriga na kojoj su prilikom snimanja albuma sudjelovali Arsen i Matija Dedić te je Majstorović istaknuo kako je upravo to posljednja Arsenova snimljena skladba.

Virtuoznom izvedbom sjajnih skladbi pod vedrim nebom i krvavim mjesecom Atma Mundi Enseble priuštio je publici nevjerojatan doživljaj.

Pročitano 4792 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1