logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 753
Nedjelja, 23 Rujan 2018 11:03

Prekrasno finale koncertnog serijala Tamare Galović i gostiju u atriju Kneževog dvora

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Kad imate veliko finale jednog koncertnog serijala s pravom očekujete i veliki koncert. Takvo što je očekivala i publika koja je u subotu u potpunosti ispunila atrij Kneževog dvora pod okriljem Conte Nera.

 

Ne sjećam se da sam u tom prostoru prisustvovao bolje posjećenom koncertu jer ovog puta ljubitelji džeza, gospela, soula i džez obrada pop standarda natiskali su se i na galeriju dvora. Tamara Galović i njezin tim osmislili su odličnu ideju kojom nastoje potaknuti mlade glazbenike na još ustrajnije posvećivanje ozbiljnoj glazbi i učenju virtuoznosti na glazbalima. U godinu dana, u sklopu njenih koncerata u Conte Neru, prodefilirao je impozantan broj mladih rapskih talenata koji su svojim glazbenim, ali i pjevačkim umijećem, osvjetlali obraz svojim učiteljima iz Osnovne muzičke škole Ivana Matetića Ronjgova – Rab. O da, ne samo školi veći i otoku Rabu.

 

A da će večer biti posebna osvjedočili smo se svi mi nazočni na koncertu kada su svojim pjevačkim bravurama Tamara Galović i njezina posebna gošća, svjetski priznati i nagrađivani vokal Ivana Galić doveli probranu publiku, koja zna što vrijedi, do delirija. Da, fascinantni glasovi, dominacija u izvedbi, savršena točnost resilo je ovu novu, a nadamo se ne i posljednju, suradnju Tamare i Ivane. Iako i nisu imali previše vremena za ''uigravanje'' odnijele su uvjerljivu pobjedu na terenu. Davno opjevano gitarističko umijeće Darka Horvata upotpunjeno je veselim i simpatičnim te osebujnim bubnjarskim dionicama Borisa Beštaka

 

Ježila se publika u Kneževom dvoru, a raspoložena Ivana Galić ispunjavala je i glazbene želje pjevajući bez trunka napora zahtjevne numere iz svijeta gospela, soula, countrya i džeza. Smiješak s lica nitko nije skidao, a izmjenjivanje u nastupima Tamare i Ivane upotpunila su djeca nastupajući u pauzama vrhunskog koncerta. 

 

Naglasimo da su u ovoj večeri glazbe ispunjene neslućenim visinama emocija, nastupile i na ovacije izazvale publiku: Lidia Isak, mladi pjevački talent, Petra Macolić za klavirom, Amelie Beg Grubišić na mandolini, Eva Perčinić na gitari, Lara Kaštelan za klavirom, Zara Paparić na mandolini. 

 

Do kasno u noć trajao je koncert koji je na kraju digao na noge i rasplesao publiku. 

 

Posljednji ovogodišnji koncert Tamare Galović pomalo nas je i rastužio jer bilo je lijepo imati naviku redovitog odlaska na kvalitetan džez događaj usred povijesne jezgre grada. Tamara nas je razmazila svojom kvalitetom, pridružila joj se i Ivana svojom posebnošću i sad ništa manje ne očekujemo u Kneževom dvoru. Ipak, potajno se nadamo da ovakav spektakl nije kraj druženja s Tamarom i njezinim gostima. Jer, učinila je čudo za sve nas, Rab, a ponajviše za vrhunsku glazbenu ponudu kako u sezoni tako i u posezoni.

Pročitano 6133 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1