Home Uncategorized @hr Klapa Krijanca na 17. Grobničkoj skali sa stihovima Snježane Perić

Klapa Krijanca na 17. Grobničkoj skali sa stihovima Snježane Perić

0
Klapa Krijanca na 17. Grobničkoj skali sa stihovima Snježane Perić

Foto: RabDanas

Klapa Krijanca je na pozornici Doma Kulture Čavle nastupila u sastavu: Joško Staničić (prvi tenor), Lucijan Kosić (drugi tenor) i Frane Frleta (drugi tenor), Nereo Krunić (bariton), Siniša Mikelić (bas) i Egon Marion (bas ), a za dojmove s nastupa upitali smo jednog od starijih članova klape Nerea Krunića.

“To što smo usred izvedbe dobili veliki aplauz publike, dokaz je da smo uspjeli razgaliti srca ljubitelja pjesama na čakavskoj besedi. Grobnička skala je i pokrenuta kako bi njegovala i čuvala čakavsku baštinu pa nam je bila iznimna čast i zadovoljstvo biti dijelom festivala. Doista su nas prihvatili punim srcem, a sve skladbe su izvedene uživo uz živu glazbenu pratnju glazbenih profesionalaca (isti glazbeni sastav, u nešto brojnijoj postavi, svake godine prati i izvođače na MIK-ovoj karavani).

Rab danas oglas

Moram ovdje još jednom u svoje pa i u ime klape Krijanca zahvaliti mladom i izuzetno talentiranom Franu Frleti (ima svega 23 godine), koji je na ovom festivalu sudjelovao u višestrukoj ulozi; kao voditelj i pjevač (na posudbi) u našoj klapi za ovu izvedbu, zatim kao član – basista Brevis Band-a, i konačno kao aranžer više pjesama na Skali.

Za ovu priliku smo se pojačali pjevačima koji su nam pripomogli u jednoj teškoj situaciji zbog unutarnjeg preustroja naše klape, i doista mogu samo reći jedno veliko hvala Lucijanu, Egonu i Franu – dečki su pravi i bez njih ovo ne bi bilo moguće izvesti.

Nakon ovog projekta u planu nam je raditi pjesmu našeg, ja bih rekao, domaćeg purgera Kreša Butkovića (stihovi), a što se glazbe tiče neka to za sada bude još tajna”, rekao nam je Nereo i nastavio:

“Sadašnji voditelj nam je također iz Frletine generacije, mladi glazbeni pedagog gosp. Nereo Arbula, a krenuli smo i s novim pojačanjima s našeg lipoga škoja – Bruno Pahljina, Sebastian Debelić, Guščić Marin (drugi tenori), Antonio Gabrić (bariton) uz, da tako kažemo, staru okosnicu – Joško Staničić, Nereo Krunić i Siniša Mikelić.

Nadamo se da smo dostojno zastupali boje našega Raba, i cijenimo svaku podršku koju smo dobili od naših sugrađana, također vjerujemo da smo radom ove klape obogatili horizont klapskog pjevanja jer smo u samo nešto manje od dvije godine postojanja sudjelovali na više manifestacija na Rabu i van otoka, kao što su Smotra klapa u Senju, KIK Festival u Buzetu, Debitantska večer FDK Omiš itd. Vjerujemo da se jednim kvalitetnim i upornim radom i trudom uvijek mogu pomaknuti granice mogućeg, bez obzira na godine života.”

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime