logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 02 Travanj 2019 08:59

Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu će se obilježiti Svjetski dan zdravlja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

I povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, na Rabu će u petak i subotu 5. i 6. travnja 2019., biti objedinjene i zajednički provedene brojne javnozdravstvene aktivnosti s ciljem doprinosa prevenciji, očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

 

- I ove godine, zajednički nam je cilj u lokalnoj sredini, uz aktivnu suradnju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, prigodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja povezati i udružiti sve zdravstvene županijske ustanove, odgojno-obrazovne, županijske i gradske ustanove, stručne udruge i komore, sportske klubove, kao i same građane i predstavnike JLS koje djeluju na otoku Rabu, kazala nam je voditeljica rapske ispostave NZZJZ, mr. sc. Daniela Glažar Ivče dr. med..

 

Program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema najbitnijem prioritetu u zajednici, te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega, a koji su kontinuirano orjentirani zdravlju.

 

 

Mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za naše građane

Zainteresirani građani će se tako moći upoznati s brojnim javnozdravstvenim programima, a djelatnici NZZJZ Ispostave Rab, zajedno sa djelatnicima Doma zdravlja Ispostave Rab, volonterima Gradskog društva Crvenog križa u Rabu, provest će javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za naše građane, uz potporu Ljekarni „Kušen i Načeta“ i to 5. travnja od 9-13 sati u “Šarengradu”, PC Mali Palit u Rabu, te za zainteresirane mještane Lopara, u Ljekarni „Dumičić Debelić“ .

 

Zajedno u akciji "Hodanjem do zdravlja"

Također u petak, 5. travnja, javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ podržat će djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ s odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1. do 8. razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab, kao i učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, koji će u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, jedan školski sat provesti u šetnji te na taj način dati svoj doprinos javnozdravstvenoj akciji.

 

U subotu, 6. travnja, hodanju do zdravlja moći će se pridružiti i ostali građani, a mjesto okupljanja je na Škveru pokraj dječjeg igrališta i pansiona „Tamaris“. Planirani polazak je u 9 sati, a hodat će se po šetnici uz more do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije.

 

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite javnozdravstvenu akciju i zahvaljujemo svima na potpori i suradnji!

Pročitano 617 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1