logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 06:52

Putopisno predavanje "VELEBIT" fotografa i pisca Krunoslava Raca / Gradska knjižnica Rab, 29.10. u 19h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižica Rab vas s radošću poziva na putopisno predavanje "VELEBIT" fotografa i pisca Krunoslava Raca, koje će se održati u Gradskoj knjižnici Rab u utorak 29. listopada 2019. s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

 

O predavaču

Predavač Krunoslav Rac je fotograf i pisac koji je 15 godina svoje profesionalne karijere posvetio Velebitu i njegovom živom svijetu. Rodom je iz Đakova, gdje je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2000. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine i do danas je imao pet samostalnih i nekoliko grupnih izložbi. Karijeru je započeo snimajući prirodu i životinje u Parku prirode Kopački rit.

Njegov dolazak u selo Kutarevo prekretnica je u privatnom i profesionalnom smislu. U Utočištu za medvjeđu siročad upoznaje se s medvjedima i Velebitom na koji sve češće odlazi, boraveći u prirodi i po nekoliko mjeseci.

Stalni je suradnik časopisa Meridijani, In flight časopisa kojeg izdaje Croatia airlines te časopisa Eko revija kojega izdaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Stalni je suradnik i časopisa National Geographic Hrvatska od početka izdavanja u kojemu je do sada objavio reportaže o selu Kuterevu kao prvom selu u svijetu koje ima utočište za medvjeđu siročad, zmijama poskocima, splavarenju na rijeci Tari (Crna Gora), Zavižanu, selu Kosinju, smeđim medvjedima u Hrvatskoj te o sjevernom Velebitu. U svibnju 2010. godine izašla mu je prva knjiga "Velebit - Iskustvo planine" u izdanju Profil Multimedije d.o.o. iz Zagreba.

U siječnju 2014. objavljuje drugu knjigu "Zemlja vuka i vjetra" predstavljenu u Gradskoj knjižnici Rab u Noći knjige iste godine.

Krunoslav Rac živi s obitelji u Svetom Jurju kod Senja i fotografijom se bavi kao slobodni umjetnik.

Pročitano 965 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1