Home Najave Putopisno predavanje “VELEBIT” fotografa i pisca Krunoslava Raca / Gradska knjižnica Rab, 29.10. u 19h

Putopisno predavanje “VELEBIT” fotografa i pisca Krunoslava Raca / Gradska knjižnica Rab, 29.10. u 19h

0
Putopisno predavanje “VELEBIT” fotografa i pisca Krunoslava Raca / Gradska knjižnica Rab, 29.10. u 19h

Foto: RabDanas

 

O predavaču

Predavač Krunoslav Rac je fotograf i pisac koji je 15 godina svoje profesionalne karijere posvetio Velebitu i njegovom živom svijetu. Rodom je iz Đakova, gdje je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 2000. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

Rab danas oglas

Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine i do danas je imao pet samostalnih i nekoliko grupnih izložbi. Karijeru je započeo snimajući prirodu i životinje u Parku prirode Kopački rit.

Njegov dolazak u selo Kutarevo prekretnica je u privatnom i profesionalnom smislu. U Utočištu za medvjeđu siročad upoznaje se s medvjedima i Velebitom na koji sve češće odlazi, boraveći u prirodi i po nekoliko mjeseci.

Stalni je suradnik časopisa Meridijani, In flight časopisa kojeg izdaje Croatia airlines te časopisa Eko revija kojega izdaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Stalni je suradnik i časopisa National Geographic Hrvatska od početka izdavanja u kojemu je do sada objavio reportaže o selu Kuterevu kao prvom selu u svijetu koje ima utočište za medvjeđu siročad, zmijama poskocima, splavarenju na rijeci Tari (Crna Gora), Zavižanu, selu Kosinju, smeđim medvjedima u Hrvatskoj te o sjevernom Velebitu. U svibnju 2010. godine izašla mu je prva knjiga “Velebit – Iskustvo planine” u izdanju Profil Multimedije d.o.o. iz Zagreba.

U siječnju 2014. objavljuje drugu knjigu “Zemlja vuka i vjetra” predstavljenu u Gradskoj knjižnici Rab u Noći knjige iste godine.

Krunoslav Rac živi s obitelji u Svetom Jurju kod Senja i fotografijom se bavi kao slobodni umjetnik.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime