logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 23 Siječanj 2020 07:55

Program petnaeste Noći muzeja posljednjeg petka u siječnju / od 17.00 - 21.00h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

31. siječnja u više od 200 muzeja i drugih kulturnih ustanova diljem Hrvatske, uz slobodan ulaz svima zainteresiranima, odvijat će se 15. po redu Noć muzeja. Ovogodišnja Noć muzeja tematizira ‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja’, a povod tome jesu dvije značajne obljetnice - 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

 

Noći muzeja koju već 15. godinu zaredom provodi Hrvatsko muzejsko društvo, posljednjeg petka u siječnju pridružit će se i Rabljani s programom iza kojeg organizacijski stoji Pučko otvoreno učilište Rab.

 

Muzej samostana sv. Bernardina Sijenskog u Kamporu bit će moguće razgledati od 17 do 19 sati, a već tradicionalno od 18 sati svoja vrata otvorit će i Izložba etnografske zbirke Udruge Komin u Barbatu.

 

U gradu Rabu od 18 sati posjetitelji će moći obići stalni postav sakralne umjetnosti u crkvi sv. Justine i zbirku Gradskog lapidarija, a od 19 sati članovi Udruge rapskih samostreličara vodit će sve znatiželjnike u razgled svojih prostorija.

 

Također u 19 sati, uz organizirano vodstvo, posjetitelji Noći muzeja u Rabu moći će razgledati i prostorije Limene glazbe DVD-a Rab, a u dvorani Kina Rab bit će održana dva zanimljiva predavanja. Najprije će s početkom u 19 sati predavanje na temu "Rab - otok arheološke i kulturno-povijesne baštine" održati arheolog Ranko Starac, kustosa arheološkog odjela Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon njega, s početkom u 20 sati, o "Rapskoj baštini u velikim muzejima" govorit će prof. Miljenko Domijan.

Pročitano 2095 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1