Home Najave Edukativnim i preventivnim programom u Loparu će se obilježiti “Tjedan zdravlja” | (05. – 09.10.2020.)

Edukativnim i preventivnim programom u Loparu će se obilježiti “Tjedan zdravlja” | (05. – 09.10.2020.)

0
Edukativnim i preventivnim programom u Loparu će se obilježiti “Tjedan zdravlja” | (05. – 09.10.2020.)

Foto: RabDanas

 

U ponedjeljak 5. listopada ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva, od 10 do 12 sati, bit će održan edukativni seminar “Prevencijom do zdravih pluća”, te Savjetovalište pulmologa tijekom kojeg će se moći obaviti SPIROMETRIJA – jednostavna i bezbolna dijagnostička metoda koja se smatra osnovnim testom procjene funkcije pluća.

Rab danas oglas

 

Srijeda 7. listopada rezervirana je za javnozdravstvenu akciju mjerenja razine šećera u krvi i povišenog krvnog tlaka koja će se odvijati kod ambulante u Loparu, u intervalu od 11.00 do 12.30 sati.

 

U četvrtak, 8. listopada, od 10.00 do 12.00 sati, Društvo za istraživanje i potporu održat će radionicu “Crtanje fraktala” u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a svi zainteresirani za ovu radionicu mogu se prijaviti na broj mobitela 098 959 96 40.

 

Završnog dana, u petak 9. listopada, nakon okupljanja ispred Ureda Turističke zajednice Lopar u 9 sati, kreće se u organiziranu šetnju pod vodstvom Planinarskog društvo Kamenjak.

 

Cilj ovoga projekta koji je financiran je od Europske unije iz Europskog socijalnog fondaje, jest da promiče svijesti o važnosti usvajanja i održavanja zdravih životnih navika kao najvažnijeg faktora prevencije plućnih i ostalih bolesti, a Općina Lopar ga provodi u partnerstvu s Općinom Viškovo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime