logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 18 Lipanj 2021 12:21

Otisci mijena Dajane Radoš | Izložba riječke grafičarke Dajane Radoš u Galeriji Pik

Napisao/la POU Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Od 25. lipnja do 22. srpnja 2021. u gradskoj Galeriji Pik u Rabu će biti postavljena samostalna izložba riječke grafičarke i likovne pedagoginje Dajane Radoš. Za prvo predstavljanje umjetnice rapskoj publici, donekle i zbog datosti samoga izložbenog prostora, odabrana je tematska izložba pod nazivom Otisci mijena.

 

Izložba objedinjuje recentne grafike iz nekoliko ciklusa i serija - Murve (2018.), Tragovi vremena (2019.), Zapisi izgubljenog (2020.), ali pokazuje i novinu u autoričinom opusu, zaokret prema izravnoj figuraciji u seriji autoportreta. Osim grafika, na izložbi će biti izložene i popratne umjetničke knjige, formi koja zauzima posebno mjesto u kreativnom radu umjetnice.

 

Dajana Radoš rođena je 1982. u Rijeci. Diplomirala je 2011. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te stekla akademski naziv magistra likovne pedagogije. Od 2014. godine asistentica je na Katedri za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Priredila je desetak samostalnih izložbi i sudjelovala na više od osamdeset skupnih, žiriranih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoje radove dobila je nagrade i priznanja. Vodila je i sudjelovala u organizaciji više likovnih radionica i umjetničkih projekata. Suorganizatorica je i jedna od idejnih začetnika izložbe grafika GraficaRi. Članica je likovnog udruženja HDLU Rijeka. Pored grafičkog medija, umjetnički izraz gradi grafičko-prostornim objektima, umjetničkim knjigama i keramiko-skulpturama. Živi i djeluje u Rijeci.

Pročitano 515 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1