logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 04 Srpanj 2021 09:52

Izložba "U bijelom" rapske slikarice Ankice Ribarević | (ned.) 11.07.2021. u 20.30h - crkva sv. Katarine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U nedjelju 11. srpnja 2021. s početkom u 20.30 sati u Crkvi sv. Katarine bit će otvorena izložba rapske umjetnice Ankice Ribarević.

 

Izložba je to upriličena prigodom njenog sedamdesetog rođendana, a u uvodnom tekstu kataloga o izloženim radovima Matilda Marelja piše:

„Poput kuće kojoj se približavamo i percipiramo kroz kadrove oka, fragmentima kojima stvaramo subjektivnu cjelinu, arhitektonsku kompoziciju kuće, na isti način kadriramo slike i vežemo u jednu vibrantnu vedru mediteransku kuću Ankice Ribarević.

Upravo takvim fragmentiranjem i reinterpretacijom svojih djela, možemo reći svojevrsnim slikarskim repom sada nam se slikarica obraća kao odjekom bogatog ostvarenog opusa.

U svojevrsnoj golemoj realizaciji Murtićevog Čarobnog mediteranskog vrta biva naša slikarica i kao djevojčica zagledana kroz svoj kaleidoskop radosno nam prenosi svoje iskreno iskustvo otoka. Ukotvena u zemlju , boje i mirise otoka i zaronjena u more daruje nam intenzivne kolorite i kadrove svog staništa i morskih raspoloženja nudeći vječnu svježinu osmatranja istog.

Vedrina uvijek ima veliku dimenziju, beskraj a dimenzija beskraja i bezvremenost je ono što nam slikarica ustrajno prenosi.

Njeni rapski zvonici tako lebde poput otmjenih bezvremenskih astronauta, svojevrsna nijema družina okovana u svom prostoru vječnosti.

Slike Ankice Ribarević su možemo reći moderna optimistična interpretacija iskonskog . Zahvaljujemo Ankici na ovom vještom repu vedrine i vječnosti!“

 

Izložba ostaje otvorena do 31.7. 2021. godine.

Pročitano 823 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1