logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 04 Srpanj 2021 10:03

Koncert Zrinke Ivančić Cikojević (glasovir) i Ivane Vukojević (flauta) u crkvi sv. Križa | (sri.) 7.7.2021. u 21h

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, u crkvi sv. Križa u gradu Rabu, 7. srpnja u 21h, rapska će publika imati priliku poslušati koncert u izvedbi dua kojeg čine Zrinke Ivančić Cikojević (glasovir) i Ivane Vukojević (flauta).

 

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih pijanistica. Laureat je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike.

Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof. Franca Scale.

Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin” te drugih.

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nekoliko prvih nagrada na hrvatskim nacionalnim natjecanjima, prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić” za najbolju solističku izvedbu te za najbolju umjetničku suradnju.

Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica o čemu svjedoče 3 nosača zvuka snimljena sa uglednim hrvatskim glazbenicima: Nikšom Bobetkom, solo kontrabasistom Zagrebačke filharmonije (Epigrami, 2018.), Renatom Penezić, solo flautisticom Zagrebačke filharmonije (Putujuća flauta, 2019.) te sa pijanistom Daliborom Cikojevićem (Horoskop, 2020.)

 

Ivana Vukojević upisuje Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku sa devet godina. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. Tomislave Karačić Šoljić. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s odličnim uspjehom u klasi prof. Renate Penezić. Do sada je dobitnica desetak prvih nagrada iz flaute. Bila je i dobitnica prve nagrade i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu. Članica je Tria Lux s kojim osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Giovani musicisti u Trevisu.

Usavršavala se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su: Renata Penezić, Karolina Šantl Zupan, Matej Zupan, Ana Domančić, Felix Renggli, Luisa Sello, Hansgeorg Schmeiser, Pierre-Yves Artaud, Carlo Jans, Dejan Gavrić, Robert Dick, Nicole Esposito, Qiling Chen, Sanquing Chen, Jurgen Franz, Mario Carolli, Valerie Debaele, Olga Ivusheikova, Wally Hase, Jan Ostry. Dugi niz godina surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim orkestrom mladih, ansamblom Col legno, ansamblom Camerata Zagreb, Cantus ansamblom, Hrvatskim komornim orkestrom.

Članica je Zagrebačkog ansambla flauta, jedinog ansambla takve vrste u Hrvatskoj s kojim je gostovala na nekoliko međunarodnih flautističkih festivala (Španjolska, Makedonija, Slovenija, Austrija, Singapur). Sa Zagrebačkim ansamblom flauta snimila je CD pod nazivom Carousel. Također, članica je i novonastalog ansambla OKTOS. Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Tamburaškog orkestra ˝Gaj˝.

Pročitano 883 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1