Home Najave Koncert Zrinke Ivančić Cikojević (glasovir) i Ivane Vukojević (flauta) u crkvi sv. Križa | (sri.) 7.7.2021. u 21h

Koncert Zrinke Ivančić Cikojević (glasovir) i Ivane Vukojević (flauta) u crkvi sv. Križa | (sri.) 7.7.2021. u 21h

0
Koncert Zrinke Ivančić Cikojević (glasovir) i Ivane Vukojević (flauta) u crkvi sv. Križa | (sri.) 7.7.2021. u 21h

 

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih pijanistica. Laureat je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike.

Rab danas oglas

Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof. Franca Scale.

Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin” te drugih.

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nekoliko prvih nagrada na hrvatskim nacionalnim natjecanjima, prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić” za najbolju solističku izvedbu te za najbolju umjetničku suradnju.

Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica o čemu svjedoče 3 nosača zvuka snimljena sa uglednim hrvatskim glazbenicima: Nikšom Bobetkom, solo kontrabasistom Zagrebačke filharmonije (Epigrami, 2018.), Renatom Penezić, solo flautisticom Zagrebačke filharmonije (Putujuća flauta, 2019.) te sa pijanistom Daliborom Cikojevićem (Horoskop, 2020.)

 

 

Ivana Vukojević upisuje Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku sa devet godina. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. Tomislave Karačić Šoljić. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s odličnim uspjehom u klasi prof. Renate Penezić. Do sada je dobitnica desetak prvih nagrada iz flaute. Bila je i dobitnica prve nagrade i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu. Članica je Tria Lux s kojim osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Giovani musicisti u Trevisu.

Usavršavala se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su: Renata Penezić, Karolina Šantl Zupan, Matej Zupan, Ana Domančić, Felix Renggli, Luisa Sello, Hansgeorg Schmeiser, Pierre-Yves Artaud, Carlo Jans, Dejan Gavrić, Robert Dick, Nicole Esposito, Qiling Chen, Sanquing Chen, Jurgen Franz, Mario Carolli, Valerie Debaele, Olga Ivusheikova, Wally Hase, Jan Ostry. Dugi niz godina surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim orkestrom mladih, ansamblom Col legno, ansamblom Camerata Zagreb, Cantus ansamblom, Hrvatskim komornim orkestrom.

Članica je Zagrebačkog ansambla flauta, jedinog ansambla takve vrste u Hrvatskoj s kojim je gostovala na nekoliko međunarodnih flautističkih festivala (Španjolska, Makedonija, Slovenija, Austrija, Singapur). Sa Zagrebačkim ansamblom flauta snimila je CD pod nazivom Carousel. Također, članica je i novonastalog ansambla OKTOS. Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Tamburaškog orkestra ˝Gaj˝.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime