logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 06 Srpanj 2021 15:25

Dvije predstave Ri Teatra u dva dana - „Operacija kamp”, i predstava za djecu „Vrtuljak želja“ | 12. i 13.7. u 21h - Ljetno kino Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Ri Teatar, u ponedjeljak 12. srpnja u 21 sat odigrat će kazališnu predstavu „Operacija kamp”, a dan kasnije kazališnu predstavu za djecu „Vrtuljak želja“ u 21 sat u Ljetnom kinu Rab.

 

Vrtuljak želja

Kazališna predstava „Vrtuljak želja“ namjenjena je za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole.

 

Djevojčica Eva želi raditi što god hoće i ne želi više prati zube, raspremati igračke, spavati po danu, jesti zdravu hranu…..štoviše odlučila je nazvati plavi telefon kako bi zaštitila ta svoja prava. U svome „vrtuljku želja“ Eva susreće dobru vilu koja ispunjava želje, ali zapravo sve je to jedan veliki nesporazum kroz koji se provlače razne lutke u obliku zdrave i nezdrave hrane (brokula, mrkva, hamburger, sladoled), kućni ljubimac (maleni psić) i plavi telefon.

 

Kroz ovu zabavnu i poučnu priču i vesele songove upoznajemo se s pravima djece, ali i njihovim obavezama i doznajemo da je plavi telefon ozbiljna stvar i koriste ga djeca koja su zaista zlostavljana što nije slučaj s djevojčicom Evom.

  • glumci: Marina Deželjin, Jasna Jeličić i Bojan Lakoš
  • tehnika: Igor Kondić; autor teksta: Zlata Vukelić
  • autor glazbe: Srđan Badurina
  • scenografija: Mihajlo Uzelac

 

Operacija kamp

Kazališna predstava „Operacija kamp” je vesela, životna, duhovita, prava ljetna komedija za koju ne sumnjamo da će nasmijati sve gledatelje i turiste, od naših do stranaca.

 

U našem kampu, negdje na obali našega mora, šator do šatora, igrom slučaja našli su se bračni par i mlada djevojka koja očito krije neku tajnu. Bračni par u pomalo poznim godinama pokušava braku vratiti stari sjaj. Nekada davno su kampirali no tog iskustva više nemaju pa se ne snalaze baš najbolje u slaganju šatora, borbe sa mravima, komarcima……….. Iako prilično imućni, novac im u našem kampu nimalo ne pomaže. Mlada djevojka, prilično spretna i snalažljiva u svemu, pokušava od bračnog para dobiti baš tu lokaciju na kojoj su oni „najzad“ složili šator, no to ne ide baš tako lako. Tvrdoglavi bračni par ne želi popustiti ni centimetar. Kada se u tu igru umiješa osebujni i prilično čudni čuvar kampa (koji ima još niz dodatnih zanimanja: animator, spasilac itd…), situacija malo pomalo izmiče kontroli.

Zašto tajanstvena djevojka želi baš tu lokaciju? Kakvu prošlost krije?

Hoće li bračni par spasiti brak?

Kakvu ulogu u svemu tome ima naš čuvar kampa?

Sve su to pitanja koja se provlače kroz našu priču i operacija kamp može početi. Naravno, kraj nećemo otkrivati već ćemo samo naznačiti da je prilično neočekivan.

 

Riječki pisac Donato Jurković se ovoga puta odlučio za komediju zabune, komediju situacije u kojoj iz trenutka u trenutak nastaju nove komične situacije.

 

Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci: Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Ivan Raffaelli i Bojan Lakoš. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, autor je Donato Jurković, scenografiju, zvučne efekte i oblikovanje svijetla potpisuje Igor Kondić.

 

Pročitano 796 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1