Home Najave Bookmobil putopjesniknije Maje Klarić stigao je i na naš otok!

Bookmobil putopjesniknije Maje Klarić stigao je i na naš otok!

0
Bookmobil putopjesniknije Maje Klarić stigao je i na naš otok!

Foto: RabDanas

 

Točno u podne možete slusati njezino gostovanje na valovima Radio Raba, a od 19:00 sati prošetajte do Parka Boškopini kako bi uživali u knjigama i svemu što je pripremljeno za vas, poštujući, dakako, epiodemiološke mjere.

Rab danas oglas

 

 

Majin ‘Bookmobil’ se od postojećih bibliobuseva u Hrvatskoj razlikuje po tome što je on osim putujuće knjižare i svojevrsni mobilni književni teatar, kulisa događanja, on je mjesto ispred kojeg i oko kojeg se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija, organiziraju se književne večeri. U tom smislu ide korak dalje od Bibliobusa kojem je namjera da se knjige posude – u Bookmobilu se prodavaju knjige u izdanju Majine udruge Fotopoetika i na taje se način tako financiraju njegova putovanja.

– “Poezija mi „leži“ iz jednostavnog razloga što sam u duši pjesnikinja, pozivom, profesionalno, uzduž i poprijeko. Nisam rođena prozaistica, nemam strpljenja za pisanje romana, nemam iskustva u pisanju drama… Sve oko sebe doživljavam kao poeziju ili kao materijal od kojeg bi ona mogla nastati. A putovanja, ona su mi druga najveća strast. Obožavam putovati jer sam znatiželjna, zanimaju me nova mjesta, ljudi, njihove navike, jezici koje govore, ali i zato što volim istraživati sebe po tim zemljama, vidjeti gdje se mogu snaći, a gdje ne. Zato poezija o putovanjima nije nikad „samo“ o putovanjima, ona je uvijek i o putniku koji se tu zatekao” – kazala je u svojem intervjuu za journal.hr Maja Klarić.

 

Bookmobil je na Rab stigao u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika i u partnerstvu s rapskom Udrugom za djecu i mlade Kocka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime