Home Najave Koncert ZZ QUARTETA na trgu ispred župne crkve u Loparu| (čet.) 22.7. u 21h

Koncert ZZ QUARTETA na trgu ispred župne crkve u Loparu| (čet.) 22.7. u 21h

0
Koncert ZZ QUARTETA na trgu ispred župne crkve u Loparu| (čet.) 22.7. u 21h

Foto: RabDanas

 

Unutar svog jedinstvenog izričaja ZZ Quartet komponira jazz, modernu klasiku, world music i slobodnu improvizaciju. Čine ga četvero vrhunskih i nagrađivanih glazbenika: Ratko Zjača (gitara), Simone Zanchini (harmonika), Martin Gjakonovski (kontrabas) i Jože Zadravec (bubnjevi)

Rab danas oglas

 

Ulaz je slobodan i moguć bez EU digitalne COVID potvrde, no molimo publiku da se pridržava važećih epidemioloških mjera.

 

Koncert organizira Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar i Ministarstva kulture i medija RH.

 

O ZZ QUARTETU

 

ZZ Quartet ima jedinstvenu glazbenu viziju koja upija i odražava sve vrste glazbe zadržavajući zavidan individualizam i visokokvalitetnu izvedbu. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i nagrade za najbolji jazz album u Italiji 2016. g.

Ratko Zjača – nagrađivani je suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog hrvatskog podrijetla s nizozemskom adresom. Surađivao je s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggie Workman, Randy Brecker, John Patitucci, Al Foster, Ron Carter itd. 2010. godine nominiran je za El Intruso New Creative Music Criticts Poll Award, najveću nagradu za jazz glazbu u Južnoj Americi, predložen od najpoznatijih svjetskih kritičara. Hrvatsko društvo skladatelja nedavno mu je dodijelio nagradu za postignuća, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi.

Simone Zanchini – jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član orkestra milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalniih umjetnika uopće. Nastupao je na najznačajnijim međunarodnim jazz festivalima te surađivao s brojnim priznatim umjetnicima. Castelfidaro mu je nedavno dodijelilo nagradu svjetskog ambasadora harmonike.

Martin Gjakonovski – rođen je u Skopju, u Makedoniji, u obitelji jazz glazbenika. Njegova je pristupnica na međunarodnu jazz scenu je bila Jazz radionica s Coltraneovim kontrabasistom Reggiem Workmanom u Grožnjanu. Studirao je jazz bas na Muzičkoj akademiji u Kölnu.

Jože Zadravec studirao je jazz na Koruškom državnom konzervatoriju u Klagenfurtu u Austriji, kod profesora Ericha Bachträgla i Klemensa Marktla. Surađivao je s brojnim vrhunskim glazbenicima i ansamblima te ostvario mnoge sjajne nastupe. Od 2017. predaje na jazz odjelu Konzervatorija za glazbu i balet Maribor (Slovenija).

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime