Home Najave RAB JAZZ FEST – dočekajte kraj ljeta na ‘otoku sreće’ uz vrhunski (besplatni) glazbeni program! | 3. – 6. rujna 2021.

RAB JAZZ FEST – dočekajte kraj ljeta na ‘otoku sreće’ uz vrhunski (besplatni) glazbeni program! | 3. – 6. rujna 2021.

0
RAB JAZZ FEST – dočekajte kraj ljeta na ‘otoku sreće’ uz vrhunski (besplatni) glazbeni program! | 3. – 6. rujna 2021.

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Vedran Ružić Trio – Big Band GveriLLaz (Slo) – Mirokado Quartet – Pavle Jovanović Quartet – Morenos – Darko Jurković – Midnight Blues Band & Riccardo Staraj – Vervet 

Rab danas oglas

Po peti puta otok Rab bit će domaćinom ovom iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske parkove, trgove i ulice, a ove godine koncerti će se odvijati na tri prekrasne lokacije – u ostacima crkve sv. Ivana Evanđelista, prekrasnoj Vili Mahač te na pozornici Ljetnog kina

– „Veselim se i jedva čekam da započne ovogodišnji Rab Jazz Festival. Nakon godine dana pauze, s velikim veseljem radili smo na odabiru programa, koji je i ove godine internacionalnog karaktera. Tijekom četiri dana, posjetitelji će moći uživati u zaista raznovrsnom sadržaju od klasičnih jazz kompozicija do raznih fusiona eksperimentalnog jazza i bluesa. Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci i note naših ovogodišnjih gostiju“ – izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog petog izdanja.

 

Kako bi u ponudi Rab Jazz festivala mogli uživati baš svi prisutni, ulaz na sva događanja je slobodan, za što su zaslužni Grad Rab i Pučko otvoreno učilišta Rab u čijoj se organizaciji i pod pokroviteljstvom održava ovaj uistinu poseban festival. Dakle, četiri dana, od 3. do 6. rujna, koliko traje RAB JAZZ FEST, posjetitelji će moći uživati u besplatnom glazbenom programu kojeg čine vrhunski domaći i strani glazbenici. Koncerti počinju svaku večer u 20 sati, a u programu se nalazi ponešto za svakoga.

 

Vedran Ružić Trio i Big Band GveriLLaz za vrhunski start

Ovogodišnji Rab jazz festival otvara Vedran Ružić, profesionalni jazz glazbenik, slikar i multimedijalni umjetnik, a kao što su njegove slike inspirirane glazbom, tako i njegov Vedran Ružić Trio svira melodije inspirirane umjetnošću. Nakon njega nastupa Big Band GveriLLaz, kojeg čine 17 profesionalnih glazbenika, predvođenih dirigentom i violinistom Petrom Ugrinom, koji je sin legendarnog slovenskog jazz trubača i violiniste Petra Ugrina (1944-2001).

 

 Big Band GveriLLaz

 

Subotnja večer počinje nastupom vrsnog jazz multi-instrumentalista Mire Kadoića i njegov Mirokado Quarteta, koji će izvoditi autorske kompozicije Kadoića. Nakon njega nastupa Quartet Pavle Jovanovića, koji svira originalnu glazbu ukorijenjenu u jazzu s raznim utjecajima, od free jazza pa sve do metala.

 

Tapping by Darko Jurković – Charlie (foto: Menart)

 

U nedjelju će večer otvoriti The Morenos, vrhunski osječki fusion bend koji će sve prisutne zabaviti ritmovima jazza, bluesa, funka i latino jazza, a istu večer će nastupati i poznati riječki gitarski virtuoz Darko Jurković – Charlie. Charlie je inače jedan od vodećih predstavnika tapping tehnike sviranja gitare u Europi, a u solo koncertu prezentirat će svoje umijeće sviranja tapping tehnike na dvije gitare.

 

Dašak blues-rocka za kraj

Zadnji dan nastupaju Midnight Blues Band & Riccardo Staraj, koji kombinira ekspresivne poetske recitacije na podlozi jazz, funk, rock i blues glazbe, a novigradski će Vervet, uz Denisa Makina, izvrsnog gitaristu i vokala te skladatelja, predstaviti svoj posljednji album “Dok plačeš i smiješ se”, sastavljen od autorskih pjesama na hrvatskom jeziku skladanih u blues rock maniri.

 

Bogat i izniman glazbeni program, more, zvijezde, ljetni povjetarac, i ‘otok sreće’ Rab garantiraju najljepše večeri kojima će se proslaviti i ‘ispratiti’ ljeto 2021. – svi ste pozvani!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime