Home Najave Na Rab dolazi izložba HPM-a „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ | 24. i 25. 09. – Šarengradska loža (PC Mali Palit)

Na Rab dolazi izložba HPM-a „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ | 24. i 25. 09. – Šarengradska loža (PC Mali Palit)

0
Na Rab dolazi izložba HPM-a „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ | 24. i 25. 09. – Šarengradska loža (PC Mali Palit)

Foto: RabDanas

 

Izložba u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zagreb, ProGEO Hrvatska i Pučkog otvorenog učilišta Rab, te pod pokroviteljstvom Grada Raba, bit će postavljena 24. i 25. rujna 2021. u šarengradskoj loži u PC Mali Palit kako bi se olakšalo gledanje i izbjegle gužve.

Rab danas oglas

 

Fotografijama i zanimljivim pričama izložba prikazuje život morskih kornjača i educira što učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. 

 

Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.

 

Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime