Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Listopad 2021 09:03

Program obilježavanja 450 godina Bitke kod Lepanta i održavanje 1. Rapske regate kap. Ivana de Dominisa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Udruga pomorskih kapetana otoka Raba uz potporu Grada Raba od 7. do 10. listopada prigodnim će programom obilježiti 450 godina bitke kod Lepanta.

 

Obilježavanje će započeti u četvrtak 7. listopada u 9.00 sati polaganjem vijenaca od strane članova Udruge pomorskih kapetana otoka Raba i predstavnika Grada Raba na Trgu Municipium Arba u spomen na poginule u bitci kod Lepanta. 

 

U petak 8. listopada vijenci će biti položeni na gradskom grobju u Rabu i kod spomen ploče na Pjaceti, nakon čega će iu 12.45h uz vodstvo prof. Miljenkom Domijanom biti upriličeno razgledavanje crkve sv. Justine koja simbolizira lepantsku bitku. Istoga dana u 18.00 sati započet će Svečana sjednica Zajednice hrvatskih udruga pomorskih kapetana i Udruge pomorskih kapetana otoka Raba, nakon čega će u Lovačkoj kući u Kamporu biti upriličena večera za sve uzvanike.

 

Tradicijske regate u čast kapetana Ivana de Dominisa

U subotu 1. listopada od 9.00 do 11.30h zaprimat će se prijave za 1. Rapsku regatu kap. Ivana de Dominisa koja će startati točno u podne. Prije toga u 10.00 sati krenuti će veslačka regata tradicijskih plovila, a u 11.00 sati regata tradicijskih plovila na jedra.

 

Između 16.00 i 17.00 sati održat će se u Gradskoj loži proglašenje pobjednika održanih regata, a na istom mjestu kasnije će uslijediti večera i pučko slavlje.

Pročitano 781 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles