Home Najave Samostalna izložba Vitomira Kelave od 24.02. do 10.03.2022. u riječkoj Galeriji Juraj Klović

Samostalna izložba Vitomira Kelave od 24.02. do 10.03.2022. u riječkoj Galeriji Juraj Klović

0
Samostalna izložba Vitomira Kelave od 24.02. do 10.03.2022. u riječkoj Galeriji Juraj Klović

Foto: RabDanas

 

Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens te dolaze unutar niže navedenog termina.

Rab danas oglas

Izložba ostaje otvorena do 10. 03. 2022. 

 

(Iz teksta “Mala retrospektiva Vitomira Kelave” autorice Sabrine Žigo)

– Slikar Vitomir Kelava u protekla uskoro četiri desetljeća umjetničkog rada samostalno izlaže 1997. te ove, 2022. godine, oba puta u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Poodmaklo vrijeme i životni pritisci doveli su do stanovitog svođenja računa sa samim sobom i odluke o cjelovitijem prezentiranju javnosti. Rodom Zeničanin, nešto manje od tri i pol desetljeća, gotovo polovicu života, živi i djeluje na Rabu. Balansirajući između posla i poziva svojim otvorenim ateljeom-galerijom u gradskoj jezgri godinama doprinosi njenom urbanom značaju. Izoliranost otočne sredine nije potisnula stvaralački poriv i pored isplative izrade uličnih portreta, posvećen je vlastitim umjetničkim interesima.


Djelujući izvan izlagačkog i tržišnog sustava, kreativna mu je vodilja iznalaženje autentičnog izraza u dugotrajnom radu i variranju prvotnih preokupacija iz čega nastaje nekoliko diskontinuiranih ciklusa. Kako sam kaže, teži samosvojnom likovnom govoru kao pandanu idejnom polazištu i temama koje ga emocionalno i asocijativno zaokupljaju. Krećući se u okvirima likovnosti, koristi raznolika izražajna sredstva i postupke umjetničkih praksi dvadesetog stoljeća, od slikarstva i asamblaža do objekata i instalacija te zalaza u konceptualizam

 

Galerija Juraj Klović,
Rijeka, Verdijeva 19 b
Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati,
subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime