logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 21 Travanj 2022 17:51

Kino Rab | Lutkarski igrokaz "Mudra sova i lukava lisica" u izvedbi glumaca Dječje scene Teatra Gavran

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. u 9.30 i 10.30 sati, u Kinu Rab, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab, na programu je lutkarski igrokaz "Mudra sova i lukava lisica" u izvedbi glumaca - lutkara Dječje scene Teatra Gavran. 

 

Nakon prošlogodišnje uspješnice „Doktor od životinjica“, Dječja scene Teatra Gavran za ovu kazališnu sezonu priprema novi igrokaz „Mudra sova i lukava lisica“, čiji je autor Miro Gavran lektirni pisac za djecu i mlade, te hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu ANDERSEN 2016., najznačajniju svjetsku nagradu za svjetsku književnost. 

 

Autor lutaka i redatelj predstave je magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran, dok je originalnu glazbu skladala Hana Huljić. U predstavi će nastupati diplomirani glumci - lutkari Luka Bjelica i Davor Kovač, koji su ovladali tehnikom lutkarskog zanata. Dramaturg na predstavi je sveučilišni profesor i doktor lutkarstva Hrvoje Seršić.

 

Priča ovog igrokaza je namijenjena djeci od 3 do 9 godina, događa se u šumi, a glavni junaci su šumske životinje , koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića.U nježno edukativnoj predstavi djeca će se susresti s marljivom vjevericom čiju zimnicu ukrade lisica i koja uz pomoć mudre sove uspijeva povratiti svoje blago, ali i steći samopouzdanje koje je u životu nužno svakom živom biću.

 

Predstava traje 35 minuta, a cijena ulaznice je 20,00 kn.

  • Autor: Miro Gavran
  • Glumci: Jakov Gavran, Luka Bjelica i Davor Kovač
  • Režija: Jakov Gavran
  • Glazba: Hana Huljić
  • Dramaturg: Hrvoje Seršić

 

 

Pročitano 569 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1