logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 21 Lipanj 2022 14:19

Dođite uživati u ljepoti čakavskog izraza na 14. susretu pjesnika čakavaca "Ča vrh Arbe"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Pandemija je valjda iza nas, ratna grmljavina na istoku nastoji ušutkati muze, ali naše čakavce ništa neće spriječiti da se u subotu 25. lipnja, s početkom u 21:00h, po trinaesti put okupe u predivnom ambijentu arheološkog parka sv. Ivana Evanđeliste u srcu grada Raba, na tradicionalnom susretu pjesnika čakavaca "Ča vrh Arbe".

 

Ova je vrijedna baštinska manifestacija utemeljena 2009. godine na inicijativu pok. maestra Ljube Stipišića - Delmate, koji je uz 'Ča vrh Arbe', pjesničkim susretima 'Ča pod Perunom' te 'Ča uz Jadro' s istom plemenitom nakanom očuvanja bogatstva čakavskog izraza našega uzmorja, obuhvatila nekoliko čakavskih regija. Na ovogodišnjem će susretu sudjelovati čak 14 poeta iz Dalmacije, Istre, s Kvarnera te s otoka Visa, Hvara i Raba, a svojim autentičnim glazbenim izričajem publiku će počastiti poznata istarska kantautorica Elis Lovrić.

 

Organizator 13. susreta pjesnika - čakavaca "Ča vrh Arbe" je Gradska knjižnica Rab u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije i Grada Raba.

Pročitano 420 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1